20. september 2020
Det kan blive dyrt at betale transporten til en akutplads, hvis man er liggende og skal køres i ambulance. Ifølge Kirsten Rask (S) bør det være kommunen, der betaler. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

Det kan blive dyrt at betale transporten til en akutplads, hvis man er liggende og skal køres i ambulance. Ifølge Kirsten Rask (S) bør det være kommunen, der betaler. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knast om kørsel til akutplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knast om kørsel til akutplads
Kalundborg - 11. februar 2020 kl. 05:54
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er enighed om kriterierne til de meget omdiskuterede akutpladser, men der er stadig en knast, der mangler.

I administrationen i Kalundborg Kommunes udspil til kriterierne lægges der således op til, at borgerne selv skal betale for transporten til akutpladsen, hvis de sendes til akutpladsen fra egen læge. Ryger man fra sygehus til akutplads, betaler Region Sjælland for transporten. Når man udskrives, skal man i begge tilfælde selv betale for hjemtransporten.

Men er man så dårlig, at man skal transporteres til eller fra eget hjem til/fra en akutplads liggende, kan det blive rigtig dyrt for den enkelte borger at betale for sygetransport med eksempelvis ambulance.

Det er medlemmerne af ældre- og sundhedsudvalget ikke tilfredse med. Derfor har de godkendt kriterierne til akutpladserne med den tilføjelse, at der skal »arbejdes videre med kørselsordningen for så vidt angår liggende kørsel til og fra akutpladserne«.

- For os er det vigtigt med lighed i sundhedssystemet, og derfor er det også meget vigtigt at få løst den her udfordring. Heldigvis var der enighed i udvalget om, at det skal vi også have gjort, siger Kirsten Rask, medlem af ældre- og sundhedsudvalget for Socialdemokratiet.

Men løsningen er altså ikke fundet endnu. Ifølge Kirsten Rask er der dog nærmest endnu ikke gjort brug af ordningen med akutpladser, der i øvrigt i Kalundborg Kommune befinder sig fysisk på Odinscentret i Høng, hvorfor den manglende løsning ikke udgør et reelt problem.

- Men hvem skal betale, hvis der er en der får brug for liggende transport til en akutplads i morgen?

- Står det til mig, bliver det kommunen, der betaler, siger Kirsten Rask.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk