10. december 2019
Snertinge, Særslev, Føllenslev Energiselskab (SSF Energi) i Føllenslev skal betale sidste afdrag på lån senest ved udgangen af i år. Foto: Mie Neel
Snertinge, Særslev, Føllenslev Energiselskab (SSF Energi) i Føllenslev skal betale sidste afdrag på lån senest ved udgangen af i år. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klemt energiselskab får yderligere henstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klemt energiselskab får yderligere henstand
Kalundborg - 25. juni 2019 kl. 13:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Bjarne Robdrup
SSF Energi i Føllenslev er udfordret af tekniske vanskeligheder, der har givet nogle midlertidige likviditetsproblemer og nu har ført til en ny anmodning om henstand af afdrag på termin.

*
Snertinge, Særslev, Føllenslev Energiselskab (SSF Energi) har søgt - og fået - henstand med betaling af en terminsydelse til Kommune-Kredit på 1.747.737,86 kroner.

Ansøgningen behandles i dag, onsdag i kommunalbestyrelsen, men reelt som orienteringssag, idet borgmester Martin Damm (V) allerede samme dag, som SSF Energi mailede ansøgningen til Kalundborg Kommune, bevilgede henstanden, som indebærer, at selskabet skal betale den udskudte termin senest ved udgangen af 2019.

Terminsbetalingen var oprindeligt forfalden til betaling 31. december 2018, og ansøgningen vedrører sidste terminsbetaling for lån med en hovedstol på 20.102.787,24 kroner - og med kommunegaranti.

- Ansøgningen skyldes midlertidige likviditetsproblemer fordi der har været nogle tekniske udfordringer med produktionen. Det betyder, at SSF Energi ikke har haft de forventede indtægter, siger Martin Damm.

SSF løb i efteråret 2018 ind i nogle udfordringer med produktion af biogas, hvor modtagne affaldsprodukter ikke har givet den ønskede produktion af el og varme. Ligeledes har selskabets anlæg på baggrund heraf ofte skulle tømmes, lukkes ned og startes forfra.

- Det har givet nogle midlertidige likviditetsproblemer, idet vi ikke har kunnet sælge den forventede el og varme, forklarer selskabet i mail til Kalundborg Kommune.

Den nye henstand er den anden, der vedører sidste afdrag på lånet. Allerede 8. januar i år godkendte borgmesteren første henstand af terminsydelsen, der skulle forfalde til betaling 30. juni i år, hvilket Kommunalbestyrelsen blev orienteret om på møde 30. januar 2019. Borgmesteren kan godkende en ansøgt henstand med henvisning til styrelseslovens § 31, hvorefter borgmesteren skal orientere Kommunalbestyrelsen på førstkommende møde.

SSF Energi har ikke ligget på den lade side i sagen. For at undgå lignende situationer fremover igangsatte SSF en undersøgelse og udtog prøver af det modtagne affaldsprodukt for at finde årsagen til, hvorfor det ødelagde produktionen af biogas. Samtidig stoppede SSF Energiselskab med at modtage denne type affald fra leverandøren, indtil selskabet havde klarhed på årsagen. Det er på den baggrund, ansøgningerne om henstand skal læses.

Det lokale selskab skriver til Kalundborg Kommune, at man vil betale ydelsen på alle de andre lån samt de renter, som pålignes af Kommune-Kredit som følge af henstanden, rettidigt.

Kalundborg Kommune har kautioneret for lånet, men garantien får kun bevillingsmæssige konsekvenser, såfremt Snertinge, Særslev, Føllenslev Energiselskab ikke er i stand til at betale lånet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk