17. oktober 2021
I den tragi-komiske koreo­grafi er de graciøse svaner erstattet med kluntede pingvinger, der symboliserer Antoninas higen efter kærlighed.  Foto: Christoffer Brekne
gallery icon

Se billedserie

I den tragi-komiske koreo­grafi er de graciøse svaner erstattet med kluntede pingvinger, der symboliserer Antoninas higen efter kærlighed. Foto: Christoffer Brekne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klassiker i ny fortolkning: Svanesøen med dansende, kluntede pingviner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassiker i ny fortolkning: Svanesøen med dansende, kluntede pingviner
Kalundborg - 27. september 2021 kl. 19:05
Af Stefan Andreasen

Kompagniet Granhøj Dans har musikken fra Tjajkovskijs balletklassiker »Svane­søen« med i den smukke og rørende modern dance-forestilling »This Is Not Swan Lake« på Postgaarden i Kalundborg 5. oktober.

Men det er med helt ny koreografi, inspireret af den russiske komponists fornuftsægteskab med hans konservatorie-elev Antonina Miljukuva.

Hun var stormende forelsket i ham.

Men kærligheden var ikke gengældt.

Tjajkovskij var homoseksuel, og det skulle holdes hemmeligt i datidens Rusland.

I den tragi-komiske koreo­grafi er de graciøse svaner erstattet med kluntede pingvinger, der symboliserer Antoninas higen efter kærlighed.

Svanens smukke, lange lemmer og elegante hals er byttet ud med pingvinernes tætte bygning.

Der er langt fra Tjajkovskijs oprindelige ballet og kærlighedseventyret mellem prins Siegfried og svaneprinsessen Odette.

Tjajkovskijs velkendte orkestermusik til »Svanesøen« spilles i forestillingen på klaver af pianist og skuespiller Maria Eshplay.

Hun udlever også rollen som Tjajkovskijs plagede proforma-hustru Antonina, der ender på sindssygehospital på grund af den uforløste kærlighed.

Forestillingen »This Is Not Swan Lake« kræver meget sceneplads og derfor rykkes scenen på Postgaarden ned på gulvet, og publikum placeres rundt om.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk