10. december 2019
E-sport drøner frem på scenen i mange foreninger landet over. Nu vil Kirke Helsinge IF også være med. Der er premiere i den kommende weekend.
E-sport drøner frem på scenen i mange foreninger landet over. Nu vil Kirke Helsinge IF også være med. Der er premiere i den kommende weekend.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar med første e-­sportstævne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar med første e-­sportstævne
Kalundborg - 13. august 2019 kl. 18:21
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

KHI håber at samle 25 deltagere til første e-sportstævne i foreningens historie. Stævnet finder sted på Kirke Helsinge Skole den kommende weekend.

*
Det har de aldrig prøvet før i Kirke Helsinge Idrætsforening. Men bliver det en succes, er vejen banet for etablering af en egentlig afdeling for e-sport.

Kirke Helsinge Skole bliver i den kommende weekend ramme om en, set med lokale briller, premiere-begivenhed. Birgit Pedersen, der har ansvar for alternative sportsgrene i KHI, siger:

- Vi har besluttet at undersøge opbakningen i lokalområdet for e-sport, og det er baggrunden for, at vi nu gennemfører en lan-weekend fra 16. til 18. august - altså i den kommende weekend. Lan eller lan-party dækker over større og mindre computerbegivenheder, hvor deltagerne typisk tager egen computer med på fælles netværk med andre mennesker.

Vagtservice
- Jeg har fået kontakt til to dygtige »drenge«, som gerne vil hjælpe, de ved alt om computerspil. Vi har i fællesskab udarbejdet en drejebog for en forsigtig opstart. og vi har fået lov at låne skolens gamle ungdomsskole.

KHI vil også meget gerne have de helt unge med i stævnet. Derfor er der etableret en vagtservice hen over weekenden.

- Det kræver selvfølgelig, at der er konstant opsyn, så forældre kan føle sig trygge ved at sende deres børn af sted, og på den måde sikrer vi os også imod, at uvedkommende kigger ind.

Netop fordi der er tale om en nyskabende begivenhed, sætter arrangørerne et maksimalt antal deltagere til 25.

- Hvis det bliver en succes, vil vi prøve at starte e-sport op selv. Her tager vi kontakt til DGI, som har konsulenter til at hjælpe os, siger Birgit Pedersen.

Premiere-stævnet fredag aften til søndag omfatter turneringer i FIFA, Fort­nite og CS:GO, såfremt der er deltagere nok. Det koster 60 kroner at deltage på mobilepay nummer 28 44 20 37 i dag.

Turneringerne afvikles lørdag, der er fri gaming natten til søndag og afrejse derefter.

Stor interesse
KHI's hovedformand, Jesper Kirsch, glæder sig:

- Det er flot, at der er frivillige i KHI, der vil stå bag sådan et arrangement. Forventningerne er naturligvis, at interessen er så stor, at e-sport kan blive et tilbud i KHI, som man kender det fra eksempelvis Høng Gymnastikforening.

Birgit Pedersen peger på, at KHI i forvejen har andre idrætstilbud end de konventionelle:

- Vi har en stærk dartklub, som klarer sig rigtig godt både på herresiden, og - i særdeleshed - på kvindesiden, hvor Fie Skinnes bejler til en plads på landsholdet som aktuel førstereserve til en af de fire pladser. Dart har også en stor tilslutning blandt ældre, hvor både Gørlev og Høng deltager.

KHI byder også på håndbold ind over vinteren, spillet i Gørlev-hallen.

En lille badmintonafdeling spiller på Kirke Helsinge skole i vintersæsonen, Fodtennis, som nogle forsøgte sig med sidste år, kan også blive et tilbud, såfremt interessen er til stede. Endelig har KHI en cykelmotionsafdeling, hvis deltagere kører to gange om ugen, onsdag og søndag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk