13. december 2018
Mandag aften gæstede en veloplagt Michael Falch Kino Den Blå Engel i Kalundborg.
gallery icon

Se billedserie

Mandag aften gæstede en veloplagt Michael Falch Kino Den Blå Engel i Kalundborg.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kino fløj på Falch'ens stærke vinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kino fløj på Falch'ens stærke vinger
Kalundborg - 05. marts 2018 kl. 23:23
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Michael Falch udtrykte mandag aften stor glæde ved at vende tilbage til Kalundborg her godt midtvejs i sin udsolgte »Til Grænsen«-soloturné.

- Vel mødt her fra nær og fjern i den dejlige Blå Engel. Her kan jeg godt lide at være. Tænk sig at være inde i en blå engel. Det er ikke alle forundt. Jeg er glad for at være her igen, lød det fra Michael Falch, der forventede, at folk havde god tid til ham og hans guitarer alene på scenen.

- Jeg håber virkelig ikke, I har travlt, for jeg har planlagt at bruge lang tid på det her. Nu sidder i jo alligevel godt i de bløde biografsæder, sagde sangeren, der i det hele taget havde godt fat i publikum og undervejs krydrede den intime musikalske oplevelse med både vittige og alvorlige anekdoter fra sit eget liv.

Turnéen »Til Grænsen« lægger sig i forlængelse af sangskriverens og forfatterens seneste bogudgivelse af samme navn, hvor han fortæller om sit ungdomsliv i Tønder.

Herfra fik publikum i Kino blandt andet fortællingen om Falch'ens første kys. Det skete gennem sangen »Singler (Nederlaget i '64)« - en eviggyldig fortælling om den første store forelskelses forgængelighed; hvordan han møder Mettes elektriske læber i Sønderborg og får en bule på et sted på kroppen, hvor han slet ikke har slået sig. Hvordan hun får foræret hans komplette samling af Beatles-singler - kun for at hun kan gøre det hele forbi om mandagen.

En skønsom blanding af nyere sange som »Clark Kent« fra det seneste album og ældre hits som »Gak gak i gågaden« fulgte, inden Michael Falch fortalte om sin optræden i TV2-programmet »Toppen af Poppen«, hvor andre kunsterne fik lov at fortolke Falch'ens sange.

En af dem var selvsagt hans store hyldest til vort fædrelands fascinerende, irriterende og vidunderlige dobbelthed, »I et land uden høje bjerge«, der også i Kino fik fællessangen til at fylde mørket.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk