22. oktober 2019
Mellem 25 og 30 fandt vej til det politiske dialogmøde.
gallery icon

Se billedserie

Mellem 25 og 30 fandt vej til det politiske dialogmøde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Khader og Espersen er enige - om det meste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Khader og Espersen er enige - om det meste
Kalundborg - 18. maj 2019 kl. 13:13
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Ja, I skal ikke forvente nogen større politisk uenighed, når vi snakker Europa. Det skulle da lige være forsvarsforbeholdet, som skiller os. For det vil jeg gerne fastholde.

Sagt af Dansk Folkepartis Søren Espersen efter den konservative Naser Khaders indledende kommentarer under parasollerne på Cafe La Viva i Vænget lørdag formiddag. Knap 30 var med på en lytter.

Under overskriften »Danmark og verden« var der, på foranledning af mødets arrangør, den Konservative vælgerforening i Kalundborg, lagt op til dialogmøde mellem DFs udenrigsordfører, Søren Espersen, der også er formand for Det Udenrigspolitiske Nævn, og Det Konservative Folkepartis udenrigsordfører Naser Khader, der ligeledes er medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn - foruden at være formand for Forsvarsudvalget i Folketinget.

- Vi har rejst meget sammen, og i Moskva på den russiske ambassade fik vi anvist plads i de samme stole, som Joseph Stalin (USSR), Winston Churchill (UK) og USA-præsident Franklin D. Roosevelts udsendte, Averell Harriman, brugte under 2. verdenskrig til deres møde i 1942, sagde Khader, der også medbragte sin lille sorte bog om - Naser Khader.

Søren Espersen havde også en gave med til sin gode ven. Khader fik en badge med et tegnet portræt af Espersen:

- Du ligner en fra det bagerste Mellemøsten, kommenterede Khader.

Espersen antydede, at det var Khader ikke den første, der havde sagt.

- Jeg elsker Mellemøsten - i Mellemøsten. Ikke Mellemøsten i Danmark. Derfor skal vi værne om dette vidunderlige land - og bevare grænsekontrollen, sagde Naser Khader undervejs i debatten.

- Tyske Angela Merkel taler om en EU-hær. Det virker lidt underligt, at det lige kommer fra hende. Men der er da ingen tvivl om, at det er den vej, mod en EU-hær, vi går, sagde Søren Espersen.

- Vi demokrater skal holde godt fat i hinanden og vores holdninger. Kun 15 procent af verdens befolkning er demokrater. DRs Detektor har oven i købet korrigeret mig og sagt, at det kun er syv procent! (Naser Khader)

Davut Yilmaz, indehaver af Cafe La Viva:

- Vi har jo ikke prøvet at arrangere sådanne politiske debatter før. Jeg vil ikke afvise, at vi prøver igen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk