17. oktober 2019
Marie Bergman er kendt for sine sange og sine toninger. Foto: Lasse Englund
gallery icon

Se billedserie

Marie Bergman er kendt for sine sange og sine toninger. Foto: Lasse Englund
Foto: Lasse Englund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt svensk sanger: Direkte fra Paris til koncert i Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt svensk sanger: Direkte fra Paris til koncert i Kalundborg
Kalundborg - 24. april 2019 kl. 22:08
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den svenske sanger, komponist og lyd-terapeut Marie Bergman kommer direkte fra en optræden i Saint Pierre de Montmartre i Paris med sang og toning, intuitiv fællessang uden ord, når hun fredag involveres som hovedperson i afslutningen på Kalundborg Nordisk Kulturfestival.

I ti år har hun holdt toninger i Stockholms katedral Katarina Kyrka på Södermalm, hvor tonerne kommer spontant indefra hos de medvirkende, og der opstår livgivende fællesskaber. I Saint Pierre de Montmartre har hun - udover toningen - optrådt med en improvisation over den græske komponist Mikis Theodorakis' »Songs Of Freedom« og digte af den persiske sufi-mystiker Rumi.

Marie Bergman har også haft en finger med i spillet i iscenesættelsen af toningen i den svenske storfilm »Som i himlen«.

I Kalundborg skal Marie Bergman først lede en workshop for syv nordiske visesangere i festivalleder Lone Wernblads hjem.

- Vi har hver to sange med, som vi præsenter for hinanden, og derefter arbejder vi med dem og byder ind med vores musikalitet til hinandens sange, fortæller Lone Wernblad.

Ved Nordisk Gallakoncert fredag fra kl. 19, afslutningen på Nordisk Kulturfestival, vil publikum kunne opleve resultaterne af work­shoppen med visesangerne. Desuden vil den kendte, svenske sanger være hovednavn som afslutning på gallakoncerten.

Koncerten forgår i Musisk Skole Kalundborg og indledes med Nordisk Strygekvartet og sanglærer Helle Romdals solosang-elever fra musisk skole, der optræder med sange af Lone Wernblad.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk