23. oktober 2021
Bodil Jørgensen, skuespiller og sommerhusejer på Røsnæs: - Stop transporttosserne!  Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Bodil Jørgensen, skuespiller og sommerhusejer på Røsnæs: - Stop transporttosserne! Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt skuespiller raser: - Ødelæg ikke Røsnæs!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kendt skuespiller raser: - Ødelæg ikke Røsnæs!
Kalundborg - 30. juli 2021 kl. 18:12
Af Bjarne Robdrup

»Altså, man vender lige ryggen til - og så får de den geniale idé, at der sag- tens kan fræses en flersporet motorvej ud over Røsnæs«.

Sådan lægger en af Danmarks mest folkekære skuespillere, Bodil Jørgensen, fra land i en ét minut lang film, optaget på Røsnæs, hvor Bodil Jørgensens hjerte brænder for naturen under mottoet: Stop transporttosserne!

Den lille film skal give foreningen nej til Motorvej på Røsnæs, men også modstanderne på Samsø og i Østjylland, luft under de vinger, der skal hindre, at Christiansborg siger ja til en Kattegatforbindelse - fordi den ødelægger naturen, siger Bodil Jørgensen.

På under et døgn er filmen delt 1500 gange og naturligvis set af mange, mange flere.

Medlem af bestyrelsen for Nej til Motorvej på Røsnæs, Dorete Dandanell:

- Filmen bliver til ad lidt krogede og kringlede veje, hvor én kender en fotograf, der kender en klipper, der får fat i en instuktør, der kender en ... Og så kommer Bodil Jørgensen ind i billedet.

- Ja, og det gør hun, fordi Bodil og hendes mand har sommerhus på Røsnæs, som de holder meget af, siger Annemette Allerup, som er idéskaberen til filmen.

- Vi får kontakt til Bodil Jørgensen gennem hendes agent, og Bodil siger ubetinget ja til at medvirke, da vi forelægger ideen for hende, tilføjer Annemette Allerup.

Bodil Jørgensen, Annemette Allerup, Li Vilstrup, Michael Toft, Marlon Campbell, Mette Søgaard Hansen og Olav Madsen (der udlåner mark og Stendysse på Røsnæs til optagelserne) udgør sammen med Morten Lomholdt, medlem af Nej til Motorvej på Røsnæs, den skabende eller producerende kreds bag filmprojektet. Ja, og så er der lige Hanne Merethe Hooge Petersen, som krediteres for udlån af garage, mens Yvonne bibragte øl fra Bryggeriet på Samsø under optagelserne!

- Det er kort sagt et projekt, som alle medvirkende bidrager til med hjerteblod, siger Annemette Allerup.

Morten Lomholdt:
- Det er i sig selv jo også bemærkelsesværdigt, at modstanden mod Kattegat-forbindelsen og filmen kommer på et tidspunkt, hvor flere og flere flytter fra byen ud på landet, ud i og tæt på naturen.

Bodil Jørgensen og hendes mand kender som nævnt Røsnæs, hvor de har sommerhus. I filmen fortsætter hun:

»Det er jo et støvhelvede over Kattegat i asfalt og beton, der står til at koste, og nu skal I f..... spidse øren, 116 milliarder kroner. Det vil man bruge på at smadre vore smukke natur!«.

Bodil Jørgensen fortsætter:
»Og hvorfor vil man det? For at folk kan komme 33 minutter hurtigere fra Aarhus til København - eller omvendt. Det er sgu da et transportvanvid af værste skuffe. Støt kampen mod transporttosserne!«.

Dorete Dandanell, nej til Motorvej på Røsnæs:

- I løbet af det første døgn, filmen har kørt på vores hjemmeside, har vi fået dusinvis af nye medlemmer. Det er vi dybt taknemmelige for.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk