26. april 2019
Katrine Birkemos Olsen er tilbage for fuld kraft - og fra på mandag på egen briks - efter at hun gik ned med stress i august sidste år. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Katrine Birkemos Olsen er tilbage for fuld kraft - og fra på mandag på egen briks - efter at hun gik ned med stress i august sidste år. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Katrine giver massage på vingården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Katrine giver massage på vingården
Kalundborg - 11. januar 2019 kl. 09:19
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kosmetolog, massør og refleksterapeut. 31-årige Katrine Birkemos Olsen rykker ind på Dyrehøj Vingaard med egen klinik under navnet By Birkemos, en virksomhed, som hun etablerer sammen med sin mand, Claus. Katrine klarer alle behandlingerne, Claus, til daglig mekaniker i Løve, er administrator og manden bag den lille virksomheds markedsføring. Camilla Stenrand, der er butiksleder på vingården, glæder sig over, at endnu en virksomhed rykker ind på Dyrehøj:

- By Birkemos er en virksomhed, der passer godt ind i vores rammer. Vi glæder os til at Katrine begynder.

Men hvorfor lancerer Katrine fysiologisk sportsmassage i en nyindrettet klinik mellem vinranker og vinbutik?

- Fordi det er tæt på vores hjem, og fordi massage og disse dejlige grønne omgivelser holder hinanden fint i hænderne. Jeg glæder mig som et lille barn til på mandag, hvor jeg åbner officielt.

Og Katrine, barnefødt og opvokset på Røsnæs, kommer ikke til at kede sig. De første (mange) kunder er allerede skrevet ind i aftalebogen.

- Jeg vil arbejde efter det princip, at jeg ikke har faste åbningstider. Hvis en kunde har tid klokken 20 en aften eller klokken 8 en morgen, så er jeg klar. Det gælder også i weekender. Omvendt kan jeg, hvis jeg skulle køre lidt træt, lukke ned nogle timer, siger Katrine Birkemos Olsen.

At arbejde meget - også for meget - har Katrine prøvet på egen krop. Indtil august sidste år var hun ansat i en helseklinik i Kalundborg, men gik ned med stress.

- Den type massage, jeg tilbyder, graver så at sige kroppens problemer frem, for vi reagerer også kropsligt på ubalancer i vores liv. Den fysiologiske massage tager også fat der, hvor almindelig massage ikke rækker. Krop og sind hænger sammen; det ved jeg af bitter erfaring. Derfor bestræber jeg mig også på at nå hele vejen rundt om det enkelte menneske, siger Katrine, som for en halv snes år siden tog en uddannelse som alternativ kosmetolog, hvori også indgik den fysiologiske massage.

Katrine Birkemos Olsen er en viljestærk personlighed. Hun er født med en spasticitet i hofterne, der vanskeliggør normal gang.

- Men jeg har jo ikke levet med andet, og når andre løbetræner, dyrker jeg styrketræning eller ridning. Jeg har altid været meget nysgerrig på kroppens funktioner, og min egen medfødte lidelse og den uddannelse, jeg har taget, betyder, at jeg netop får mulighed for at arbejde med kroppen, siger Katrine Birkemos Olsen.

Hun tilbyder flere forskellige typer af massage, der i tid varierer fra et kvarter til halvanden time, fra nakke/skuldre-behandling til helkropsmassage.

Katrine er overbevist om, at de grønne, smukke omgivelser bliver en aktiv medspiller for massør-arbejdet:

- Jeg forestiller mig eksempelvis et ægtepar, som ankommer sammen, og hvor den ene få massage, mens den anden besøger vingårdens forretning, får et glas vin, en kop kaffe - eller vandrer rundt i vinmarkerne, siger Katrine Birkemos Olsen:

- Det er vigtigt for mig med vide rammer. Her er der, også i bogstaveligste forstand, højt til loftet. Der er en indre stilhed og ro, som er så fint foreneligt med det, jeg gerne vil: at få folk et gear eller to ned, at få dem til at slappe af, nyde massagen - og livet.

Åbningen af By Birkemos markeres med reception i morgen, lørdag, fra klokken 13 til 16.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk