1. oktober 2020
Kalundborg vil de næste tre år være med i et europæisk samarbejde, der med kultur som omdrejningspunkt engagerer skoler og elever. I år handler det om Kenya og klimaforandringerne, og det er i den anledning, at flere af kommunens skoler får besøg af Nafsi Youngsters. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Kalundborg vil de næste tre år være med i et europæisk samarbejde, der med kultur som omdrejningspunkt engagerer skoler og elever. I år handler det om Kenya og klimaforandringerne, og det er i den anledning, at flere af kommunens skoler får besøg af Nafsi Youngsters. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kanyanske unge på turné i Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kanyanske unge på turné i Kalundborg
Kalundborg - 06. september 2019 kl. 09:41
Af Anna Egeris Karstoft

Elever og ansatte på fem skoler i Kalundborg kan se frem til nogle usædvanlige skoledage, når syv unge akrobater og dansere fra den kenyanske kulturorganisation Nafsi, sammen med deres træner, besøger kommunen i to uger fra den 8. til den 22. september.

Truppen fra Afrika vil blandt andet optræde med forestillingen Vejrudsigten, der handler om klimaforandringer i Kenya, ligesom de vil stå for en række workshops.

Det oplyser den danske kulturorganisation Spor Media, der i samarbejde med projekt Global Kids er med til at arrangere besøgene, der finder sted på Kr. Helsinge Skole, Løve-Ørslev Skole, Bregninge-Bjergsted Friskole, Firhøjskolen og Rynkevangskolen.

På skolen på Herredsåsen optræder truppen den 21. september kl. 14.00 for offentligheden.

De unge kenyanere er mellem 10 og 22 år, og deres besøg i Danmark er et led i en større Europa-turné, der har til formål at styrke den gensidige kulturforståelse og give viden og indsigt i, hvad klimaforandringer betyder for børn og unge i et land som Kenya.

Flere af de involverede skoler i Kalundborg benytter da også lejligheden til at arbejde med FN's verdensmål og specielt med mål nummer 13, der handler om at gøre en indsats for klimaet.

Eleverne vil udveksle erfaringer med de kenyanske unge, der vil fortælle om, hvordan klimaet ændrer sig i Kenya, samt hvad de kan gøre som unge.

Besøget fra Kenya handler også om kulturmødet og om at få indsigt i andres liv, og rundt omkring i kommunen vil mange familier åbne deres hjem og på skift være værtsfamilier for de unge gæster.

Hjemme i Kenya har børnene klimaforandringerne tæt inde på livet. I Nairobi er der mangel på vand, så hvor der for eksempel tidligere var offentlige vandhaner tæt på boligerne, må deres forældre nu købe vand fra private, der ser det som en god forretning.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk