26. april 2019
Aktuelle tal for Kalundborg Kommunes økonomi ændrer ikke ved det forhold, at kommunen fortsat kan fremlægge gode regnskaber.Foto: Bjarne Robdrup
Aktuelle tal for Kalundborg Kommunes økonomi ændrer ikke ved det forhold, at kommunen fortsat kan fremlægge gode regnskaber.Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborgs økonomi forbedres også i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborgs økonomi forbedres også i 2018
Kalundborg - 18. juli 2018 kl. 06:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Bjarne Robdrup
Kalundborg Kommune forventer også i 2018 at forbedre og styrke sine finanser. Aktuelt vi- ser dispositionsregnskaberne et samlet, forventet mindreforbrug på 29,3 millioner kroner (sidste måned var det tilsvarende tal på 26,7 millioner kroner), men det skal tilføjes, at tallene afviger måned for måned.

Det viser økonomistabens seneste budgetopfølgning med udgangspunkt i, at kommunen vil få færre udgifter end forventet.

Og det skyldes - ikke mindst - forventning om færre sanktioner fra staten. Under kommunens ramme for fællesudgifter anføres, at der (i juni) forventes et mindreforbrug på 18,1 millioner kroner, og at »det samlede mindreforbrug under fællesudgifterne primært skyldes, at der i budgettet for 2018 er afsat en pulje til imødegåelse af eventuelle sanktioner på 17,5 millioner kroner, som ikke forudsættes anvendt«.

At Kalundborg ikke forventer at blive ramt af »straffeforanstaltninger« fra staten, er blot en af mange faktorer, der styrer den samlede kommunale husholdning.

Sidste år bidrog Jobcenter Kalundborg med et meget betragteligt indskud til den gode, økonomiske status i kraft af langt færre ledige end forventet. Disse udgifter er nu strammet op og tilpasset virkeligheden. Men alligevel forventes det, at Jobcenter Kalundborg i kraft af færre ledige også bidrager i år:

»Der forventes et mindreforbrug i 2018 på 1,3 millioner kroner (sidste måned 1,3 millioner). Det samlede mindreforbrug skyldes færre ydelsesmodtagere på sygedagpenge samt kontant- og uddannelseshjælp«.

Områderne Borgerservice og Børn og Familie forventes at bruge en million kroner ekstra tilsammen i år, som tallene ser ud i øjeblikket. Merforbruget til Borgerservice skyldes, at administrationsbidraget til Udbetaling Danmark er øget i forhold til tidligere udmeldt, mens der for Børn og Familie er udarbejdet en handleplan for merforbruget, som indhentes i 2019.

Læs mere i dagens avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk