21. oktober 2021
Kalundborg Kommune fornyer samarbejde med Danske Skoleelever, hvilket blandt andet betyder, at der skal oprettes et fælleselevråd. Foto: Per Christensen
Kalundborg Kommune fornyer samarbejde med Danske Skoleelever, hvilket blandt andet betyder, at der skal oprettes et fælleselevråd. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg skal igen have et fælleselevråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg skal igen have et fælleselevråd
Kalundborg - 12. oktober 2021 kl. 19:26
Af Eva Lyng Johansen

Børn- og familieudvalget besluttet at forny samarbejdet med Danske Skoleelever.

Et partnerskab, som skal danne aktive og engagerede elever, der påtager sig medejerskab for kommunal skolepolitik, elever og lokalsamfund.

Samarbejdet med Danske Skoleelever indebærer blandt andet, at Kalundborg Kommune igen i år skal oprette et fælleselevråd. Danske Skoleelever er elevernes interesseorganisation, der sørger for, at eleverne har en stemme. De står bag fælleselevrådet, som er elevrådenes og skolernes talerør til byens politikere, hvor de får mulighed for at sætte deres præg på udvikling af skoleområdet i Kalundborg Kommune.

Her kan eleverne mødes og drøfte forhold vedrørende deres skolegang på egen skole og de skolepolitiske spørgsmål i kommunen.

Fælleselevrådet består af to repræsentanter og to suppleanter fra hver af kommunens skoler. I september måned foregik processen med at sammensætte det nye fælleselevråd for skoleåret 2021/2022.

Fælleselevrådet har høringsret på beslutninger på folkeskoleområdet. Eleverne bliver inviteret med på råd, når der skal træffes vigtige beslutninger på skoleområdet i Kalundborg Kommune.

Fælleselevrådet bliver også orienteret om punkterne på børn- og familieudvalgets møder. Dette giver eleverne mulighed for at bidrage med input i skolepolitikken.

Dermed får fælleselevrådet mulighed for at drøfte, om de har nogle holdninger til emnet og i så fald indgive deres indstilling til udvalget.

I 2020 har fælleselevrådet lavet status på fjernundervisningen med høringssvar på folkeskolestrategien i Kalundborg Kommune. Derudover har rådet udarbejdet høringssvar på kvalitetsrapporten på folkeskolerne i 2020.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk