19. juli 2019
Malene Grandjean, EUC-koordinator og rektor på Slotshaven Holbæk: - Det er spændende perspektiver, der ligger foran os.  Foto: Martin Stokkebro Moestrup
Malene Grandjean, EUC-koordinator og rektor på Slotshaven Holbæk: - Det er spændende perspektiver, der ligger foran os. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg skal have nyt gymnasium på Stejlhøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg skal have nyt gymnasium på Stejlhøj
Kalundborg - 14. marts 2019 kl. 15:42
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allike­lund ­Gymnasium bliver erhvervsuddannelsesskole, mens professionshøjskolen Absalon forventes at rykke med ud i de nye byggerier i den østlige bydel.

*
Stejlhøj skal være hjemsted for et helt nyt gymnasium i Kalundborg.

Det nye byggeri, der opføres i 2020, skal formentlig tillige huse professionshøjskolen Absalons uddannelser i Kalundborg. Om Absalon flytter, afgøres på bestyrelsesmøde i april.

Allikelund på J. Hagemann Pedersens Allé siger farvel til rektor Dorthe Alvang, og skolens faglige fremtid skal handle om erhvervsuddannelser - og måske tillige være hjemsted for kommunens 10. klassecenter.

Det siger kontaktperson for EUC Nordvestsjælland, rektor på Slotshaven Gymnasium i Holbæk, Malene Grandjean, der også er medlem af kommunalbestyrelsen i Kalundborg.

Af et helt nyt opslag fra EUC Nordvestsjælland fremgår, at man søger en rektor til et nystartet gymnasium i Kalundborg:

- Vi søger en rektor, som vil være med til at bringe de tre erhvervsrettede gymnasieuddannelser, htx, hhx og eux, et helt nyt sted hen og stå i spidsen for et nytænkende læringsmiljø, der er kendetegnet af anvendelsesorienteret og praksisnær undervisning, og hvor trivsel for elever såvel som for ansatte er det bærende element. Vi tror på, at vi kan finde sådan en lederpersonlighed, siger Malene Grandjean.

Nuværende rektor på Allikelund Gymnasium, Dorthe Alvang, har sagt sin stilling op.

Ikke fordi hun på nogen måde er ked af sit arbejde, tværtimod, men fordi hun ikke længere magter den lange daglige transporttid mellem hjem og arbejde, tilføjer Malene Grandjean.

Den nye rektor, der skal »evne at motivere og inspirere til forandring«, ansættes med virkning fra 1. maj i år:

- Den nye rektor får hovedansvaret for gymnasiets udvikling og drift. Det er derfor afgørende, at rektor har almen interesse for det pædagogiske felt, indsigt i de administrative opgaver og en ansvarlighed i forhold til de økonomiske prioriteringer, siger Malene Grandjean og tilføjer:

- Den nye leder bliver ansat som rektor på det nuværende Allikelund Gymnasium, der udbyder htx, hhx, eux samt eud. Og rektor vil blive ansat med den klare opgave at skabe et helt nyt gymnasium.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk