24. maj 2019
Ansættelse af polske arbejdere under byggeriet på Asnæsværjet har tidligere givet anledning til faglige aktioner. I oktober stod 3F bag en blokade ved værket. Foto: Thomas Rye
Ansættelse af polske arbejdere under byggeriet på Asnæsværjet har tidligere givet anledning til faglige aktioner. I oktober stod 3F bag en blokade ved værket. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg-sag bliver taget op i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg-sag bliver taget op i Folketinget
Kalundborg - 09. december 2018 kl. 15:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagen fra Kalundborg, hvor polske betonarbejdere igennem adskillige måneder ikke blot boet under ringe forhold, mens de har arbejdet på byggeriet på varmeværket Asnæsværket, men tillige boet ulovligt i containerlejren, tages nu op på Christiansborg.

Fagbladet 3F skriver i følge dagbladet Politiken, at både beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og boligminister Ole Birk Olesen (LA) onsdag den 12. december skal svare på spørgsmål i sagen på et åbent samrådsmøde i Folketinget.

Kalundborg Kommune har, som omtalt i Nordvestnyt 20. november, tidligere erkendt, at kommunen har begået fejl i sagen. Kommunen har hverken ført tilsyn med boligforholdene bag varmeværket eller krævet, at der skulle være en tilladelse til at bo ved arbejdsstedet, og til Fagbladet 3F siger Christian Sabber, chef for afdelingen Plan, Byg og Miljø i Kalundborg Kommune:

Det er os, der har taget fejl. Det er rigtigt nok, at det kræver byggetilladelse.

I oktober afslørede fagbladet, at polske betonarbejdere boede på små sovesale og havde tarvelige toiletter og en beskidt badevogn til rådighed.

De polske betonarbejdere har været ansat i det danske firma GS Seacon, der har polsk ledelse. Firmaet er underleverandør til det store byggefirma Per Aarsleff, som står for betonarbejdet på byggeprojektet på Asnæsværket, der koster 1,2 milliarder kroner.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) oplyste tilbage i august til Folketinget, at skurvogne, campingvogne og containere maksimalt må være opstillet i seks uger på en byggeplads - uden en byggetilladelse fra kommunen. Og det svar blev i oktober præciseret af transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), som overfor Folketingets beskæftigelsesudvalg anførte, at »skurvogne og lignende transportable konstruktioner« altid kræver byggetilladelse fra en kommune - når de skal bruges til overnatning på en byggeplads.

Men efterfølgende vurderede Kalundborg Kommune, at det ikke var nødvendigt med en byggetilladelse for, at de polske betonarbejdere kunne bo i containere og skurvogne bag Asnæsværket, og det er den fejl, kommunen har erkendt.

Kalundborg Kommune venter nu en byggetilladelse, eller at containerne bliver fjernet. I modsat fald vil kommunen politianmelde GS Seacon.

BR

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk