10. august 2020
Den nye julebelysning i Vænget.
gallery icon

Se billedserie

Den nye julebelysning i Vænget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg-pulje fikses færdig 3. august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg-pulje fikses færdig 3. august
Kalundborg - 05. juli 2020 kl. 09:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu nærmer man sig en afgørelse på Få det Fikset-puljen - Kalundborg by - hvor aktionsgruppen, med kontaktperson Kjeld Cristensen i spidsen, indkalder til borgermøde, hvor de fremmødte skal tage stilling til de fire forslag, som aktionsgruppen anbefaler, man kan bruge de afsatte to millioner kroner til fra puljen på.

De fire forslag, der skal stemmes om på godkendelsesmødet, er:

Julebelysning i Kordilgade, Vænget og Skibbrogade.

Lys på stadion i Munkesøen.
Udvidelse af legepladsen i Munkesøen (bag skaterbanen).

Indkøb og opsætning af bænke i Kalundborg og Raklev.

Borgermødet eller godkendelsesmødet holdes 3. august kl. 19 i Kalundborg Hallernes hal 1, hvor de fremmødte tager stilling til projekterne. Den lokale godkendelse kræver tilslutning fra mindst 80 pct. af de fremmødte. De endelige forslag skal efterfølgende godkendes af økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen.

Kjeld Christensen fortæller, at der yderligere var en række forslag, som aktionsgruppen ikke anbefaler og som derfor ikke kommer til afstemning på borgermødet. Forslagene levede ikke op til de krav om at midlerne skal anvendes til investeringer i anlæg og by-inventar, der ikke findes i dag - og/eller udvidelser/forbedringer af allerede eksisterende anlæg og by-inventar.

For at de enkelte projekter kan blive til noget, skal 80 procent af de fremmødte til borgermødet i Kalundborg Hallerne stemme for, inden forslagene kommer videre til godkendes i økonomiudvalg og kommunalbestyrelse.

Kun borgere som er fyldt 18 år fra lokalområde Kalundborg, der også inkluderer bl.a. Raklev og Kalundborg Lyng, kan stemme.

De fire projekter kan alle gennemføres inden for budgettet på to millioner kroner.

Et af de tre forslag handler om julebelysningen i Kalundborg, som trænger til udskiftning.

Julebelysningen spiller en vigtig rolle hvert år, og får forslaget om den nye julebelysning den nødvendige opbakning, så er der udsigt til ny julebelysning i Kordilgade, Vænget, Skibbrogade, Lindegade og på Solskinspladsen.

Hvert år i november når juletræet tændes i Kalundborg, er byen fyldt med omkring 1.000 mennesker i gaderne - familier med børn og spejdere.

- Hele december er julebelysningen tændt til glæde for borgere, handlende, forretninger, turister, forretningsfolk og foreninger, som laver juleevents.

- En smuk julebelysning er med til at tiltrække kunder, som gør deres indkøb i butikkerne, siger Kjeld Christensen, der er med i bestyrelsen for Lys på Kalundborg.

Han mener, at i julen 2020 og fremover vil det være endnu vigtigere med sammenhold efter man lige været igennem en coronakrise, hvor forretningerne i centrum af Kalundborg har været lukkede, helt eller delvis, andre har været åbne som normalt, men fælles for alle er, at langt de fleste har mistet omsætning. En ny og spændende julebelysning skaber nysgerrighed og vil få næsten alle borgere i Kalundborg by og opland samt forhåbentlig borgere i yderområderne som Svebølle, Hvidebæk, Høng og Gørlev m.fl., til at komme forbi nyde lysene.

Også mange sommerhusgæster vil helt givet se julebelysningen, som måske endda kan være med til at til trække de nye indbyggere, som går og tænker på at flytte til Kalundborg Kommune.

Møder man op til borgermødet mandag den 3. august kan man deltage i afstemningen for projektets gennemførsel og være med til at stemme julelys-forslaget igennem.

80 pct. af de fremmødte stemmeberettigede borgere skal godkende projektet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk