20. oktober 2019
Om få måneder åbnes godt seks km motorvej til Knabstrup mod Kalundborg - men hvornår bygges sidste etape - helt til Kalundborg? Svaret får vi efter sommerferien. Foto: Mie Neel
Om få måneder åbnes godt seks km motorvej til Knabstrup mod Kalundborg - men hvornår bygges sidste etape - helt til Kalundborg? Svaret får vi efter sommerferien. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg-motorvejen i spil igen - plan genåbnes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg-motorvejen i spil igen - plan genåbnes
Kalundborg - 09. juli 2019 kl. 13:32
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ny transportminister prioriterer miljø og klima over transportområdet - men inviterer alle partier til nye forhandlinger efter sommerferien.

arrow Læs også: - Fugl i hånden er fløjet op på taget

*
Inden for de kommende måneder bliver yderligere godt seks kilometer af Kalundborg-motorvejen indviet. Men der hersker reelt usikkerhed om, hvornår motorvejen helt til Kalundborg bliver bygget. Den nye transportminister, Benny Engelbrecht (S) skriver i et svar til Nordvestnyt, at klima og miljø har høj prioritet i S-regeringens poltiske dagsorden:

- Verden og Danmark befinder sig i en klimakrise. Vi forbruger mere af Jordens ressourcer, end den kan holde til, og det har konsekvenser. Det er derfor vigtigt, at Danmark går forrest i den grønne omstilling og hæver sine ambitioner for klima, natur og miljø. Det gælder også på transportområdet, svarer Benny Engelbrecht på avisens spørgsmål:

Regeringen vil begynde helt forfra med fordeling af 100 milliarder kroner til ny infrastruktur for veje, broer og jernbaner frem til 2030. Hvilken betydning får den udmelding for den tidligere regerings beslutning om at færdiggøre motorvejen helt til Kalundborg?

Benny Engelbrecht fortsætter:
»Vi bør stå sammen om den store klimaudfordring, og derfor vil alle Folketingets partier blive inviteret til at deltage i forhandlingerne om en aftale om infrastruktur. I den forbindelse er det regeringens klare ønske, at klima- og miljøhensyn bliver vægtet højt, og at vi prioriterer investeringer i den kollektive trafik og i cyklisme«.

Ministeren svarer således ikke direkte på spørgsmålet, om Kalundborg-­motor­vejen kan forventes af »overleve« de forhandlinger, der skal finde sted efter sommerferien.

Rasmus Horn Langhoff, lokal MF'er for Socialdemokratiet, er til gengæld ikke det mindste i tvivl:

- Kalundborg-motorvejen bygges. Der er intet, der taler imod den. Heller ikke miljøhensyn.

arrow Ministerudmelding sår tvivl om Ring 5
09. juli 2019 kl. 14:22 Opdateret: kl. 10:44
arrow Se kortet: Usikre vejprojekter på Sjælland
09. juli 2019 kl. 13:27 Opdateret: kl. 13:22

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk