26. februar 2021
Borgmester Martin Damm (V) glæder sig over, at Kalundborg Kommune generelt har haft relativt få smittede med Corona, gennem det meste af Coronakrisen. Han mener blandt andet, at lokale virksomheders beslutning om selv at teste medarbejdere, kan have medvirket til det positive resultat.Foto: Per Christensen
Borgmester Martin Damm (V) glæder sig over, at Kalundborg Kommune generelt har haft relativt få smittede med Corona, gennem det meste af Coronakrisen. Han mener blandt andet, at lokale virksomheders beslutning om selv at teste medarbejdere, kan have medvirket til det positive resultat.Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg krydser Corona-milepæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg krydser Corona-milepæl
Kalundborg - 18. februar 2021 kl. 05:30
Af Thomas Rye

I denne uge krydsede Kalundborg Kommune en milepæl, da kommunen nåede ned under sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse. Grænsen er sat ved, at der højest må være 20 nye Coronasmittede per 100.000 indbyggere per på en uge, og dermed er Kalundborg Kommune en af de kommuner med færrest nye smittede i den seneste uge, og særligt på Sjælland skiller Kalundborg sig ud fra mange af sine naboer.

- Det er værd at hæfte sig ved, at Kalundborg, med undtagelse af en kortvarig smittestigning i december, generelt er kommet gennem Coronakrisen med relativt få smittede, siger borgmester Martin Damm (V).

Selv gætter borgmesteren på, at engagementet hos flere af de store lokale virksomheder, har haft en indvirken.

- Store virksomheder, som for eksempel Equinor og Novo, begyndte meget tidligt systematisk at teste deres medarbejdere. Det betyder, at vi i Kalundborg Kommune kom tidligt i gang med at teste i stor stil i forhold til mange andre kommuner, siger borgmesteren.

Derudover mener Martin Damm også, at der er mere plads i Kalundborg.

- Hvis vi sammenligner med for eksempel en kommune som Ishøj, så bor vi meget mindre tæt. De er tvunget til at komme tættere på hinanden, hvor vi, særligt på landet, har meget lettere ved at holde social afstand, mener borgmesteren, der fortsætter:

- Der er også bedre plads i vores skoler og dagtilbud. Børnene har flere kvadratmeter til rådighed end i mange andre kommuner. Det gør det igen lettere at holde afstand, siger han.

Martin Damm håber, at kalundborgenserne formår at fastholde den gode udvikling, og at danskerne snart belønnes for deres tålmodighed med en gradvis genåbning.

- Selv så jeg meget gerne, at man prioriterede butikkerne. Vi skal huske, at der kommer en tid efter Coronaen, og alle de butikker som lukker ned i denne tid, bliver svære at genåbne. Derudover mener jeg, at en genåbning af vores butiksliv, kunne medvirke til at begrænse smitten, siger han.

- Som det ser ud i dag, kan vi kun handle i supermarkederne og varehuse. Derfor samler vi alt for mange mennesker et sted. Det ville være bedre at sprede handlen ud over flere butikker, selvfølgeligt underlagt de rette restriktioner, siger han.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk