19. november 2018
Kommunalkdrektør Jan Lysgaard Thomsen, kalundborg: - Der er begået åbenlyse fejl i data-håndteringen, som ikke må finde sted. Vi anerkender kritikken fra tilsynet.
Kommunalkdrektør Jan Lysgaard Thomsen, kalundborg: - Der er begået åbenlyse fejl i data-håndteringen, som ikke må finde sted. Vi anerkender kritikken fra tilsynet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg får meget hård kritik for it-skandale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg får meget hård kritik for it-skandale
Kalundborg - 13. februar 2018 kl. 13:16
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Datatilsynet har et godt øje til Kalundborg Kommune. For tredje gang på få år har kommunen udvist kritisabel adfærd for sjuskeri med it-sikkerhed, og »dommen« i den seneste sag er hård:

»Datatilsynet finder Kalundborg Kommunes manglende overholdelse af persondatalovens § 41, stk. 3, meget kritisabelt«.

Tilsynets kritik er den næsthårdeste, en myndighed kan blive stillet overfor.

Kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen anerkender Datatilsynets afgørelse og tilføjer, at kritikken er berettiget.

- Der er begået åbenlyse fejl i data-håndteringen, som ikke må finde sted. De borgere, der er berørt af fejlene, er blevet kontaktet, og vi kan konstatere, at ingen, ud over dagbladet Børsens journalist, har været inde i det personfølsomme materiale på den server, som vi straks lukkede ned, da vi blev bekendt med problemerne i november sidste år. Det er et sagsforløb, vi naturligvis har lært meget af, og jeg er tilfreds med, at Datatilsynet ikke foretager sig yderligere, men har registreret de tiltag, sagen har udløst fra vores side, siger kommunaldirektøren.

Sagens baggrund er, at Kalundborg Kommune ved en fejl lagde flere end 50.000 filer med adskillige både fortrolige og meget personfølsomme oplysninger om borgere ud på en usikret ftp-server, som alle, med et fornødent password, kunne få indsigt i. Det har siden vist sig, at det var der ingen, der gjorde - bortset fra Børsens journalist.

At Kalundborg Kommune har været på kant med Datatilsynet før, fremgår af den netop offentliggjorte afgørelse i den seneste sag:

»Datatilsynet har i to nyere sager i 2014 og tidligere i 2017 fundet det beklageligt, henholdsvis meget beklageligt, at Kalundborg Kommune i andre sager ikke har påset overholdelsen af persondatalovens § 41, stk. 3, og særligt er det i begge af disse lagt til grund, at overtrædelsen beror på kommunens manglende sikring af at have fornødne og effektive organisatoriske foranstaltninger«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk