19. april 2021
Kalundborg Taxa bliver til Dantaxi 4x48. Privatfoto
Kalundborg Taxa bliver til Dantaxi 4x48. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg Taxa bliver til Dantaxi 4X48

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg Taxa bliver til Dantaxi 4X48
Opdateret 07. februar 2019 kl. 10:03
Kalundborg - 07. februar 2019 kl. 09:56
Af Eva Lyng Johansen

Alle fem vognmænd fra Kalundborg Taxa med tilsammen 11 taxier har valgt at nedlægge Kalundborg Taxa som selvstændigt taxafirma, men fortsætter med Dantaxi 4X48's logo på døren.

- Det er noget som vi har arbejdet på de seneste par år. Med den den nye taxilov så er vi for små til at kunne klare alle de krav der er, siger Kim Grøn, formand for Kalundborg Taxa.

Den lokale taxikørsel fortsætter, og vognmændene og chaufførerne vil forsat betjene kunderne som hidti.

Taksterne skal beregnes på en ny måde, og Kalundborg indgår i et stort taxikørselsområde, der dækker store dele af Sjælland.

- Vi glæder os til at blive en del af et selskab med landsdækkende kørsel og en stor organisation, hvor der er dygtige og kompetente folk til at tage sig af de administrative fællesfunktioner og udvikling. Skiftet sker som en helt naturlig følge af et mangeårigt og godt samarbejde mellem Kalundborg Taxa og Dantaxi 4x48, siger Kim Grøn.

Det vil stadig være de samme lokale vogne og de samme chauffører som kunderne møder, når de ringer efter en taxi. Der bevares en kontaktperson i Kalundborg som dagligt planlægger den faste kørsel, vagtplaner osv. og som samtidig fungerer som bindeled mellem Kalundborg og hovedkontoret i Virum.

Direktør i Dantaxi 4x48 Carsten Aastrup har stor erfaring i at samarbejde med taxivognmænd over hele landet.

- Vi ser frem til at byde velkommen til alle vognmænd, chauffører og ikke mindst kunderne i Kalundborg. Aftalen vil bevare og styrke taxidækningen i området, siger han.

Betjening tættere på
Telefonbetjeningen og faktureringen i Kalundborg Taxa er i de seneste seks år blevet varetaget af Randers Taxa.

Nu flyttes betjeningen tilbage til Sjælland. Når borgerne i Kalundborg fremover ringer til det kendte nummer 59 51 51 51, er det personale i Virum, der svarer.

De 11 vogne kobles på den landsdækkende taxi-app MOOVE.

Med overgangen til Dantaxi 4x48 kommer taxierne i Kalundborg til at køre efter samme takster som Dantaxi 4x48's øvrige vogne på Sjælland.

- Kunderne skal til at betale en minuttakst på 6,76 kr. i dagstimerne og 3,35 kr. nat og weekend - til gengæld sænkes starttaksten i nogle tidsrum og i dagstimerne sænkes kilometertaksten fra de nuværende 15 kr. til 9 kr. Nogle ture bliver lidt billigere - andre lidt dyrere, siger direktør Carsten Aastrup.

De første taxier er allerede monteret med det nye logo, og allerede fra uge syv er Kalundborg Taxa blevet til Dantaxi 4x48.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk