18. september 2020
Det går allerede meget godt med affaldssorteringen på festivalen. I denne container er der f.eks. kun brandbart affald og beskidt pap, hvilket netop er meningen, siger Kelly Sandberg. Foto: Anna Egeris Karstoft
gallery icon

Se billedserie

Det går allerede meget godt med affaldssorteringen på festivalen. I denne container er der f.eks. kun brandbart affald og beskidt pap, hvilket netop er meningen, siger Kelly Sandberg. Foto: Anna Egeris Karstoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg Rock'er har fået klimaobservatører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg Rock'er har fået klimaobservatører
Opdateret 10. august 2019 kl. 17:07
Kalundborg - 10. august 2019 kl. 09:48
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kelly Sandberg og Henrik Brinkløv har været frivillige på Kalundborg Rock'er i flere år. I år er ingen undtagelse, men denne gang er det som frivillige klimaobservatører.

Idéen til den nye rolle fik de selv på sidste års festival, hvor de sad og kiggede på, hvordan affaldet blev håndteret ude på pladsen og talte om, hvordan affaldshåndteringen mon foregik bag ved teltene.

Det gav dem lysten til at kigge nærmere på de tiltag, festivalen har i forhold til klima. Formålet var at komme med nogle bud på, hvordan tiltagene kan optimeres i årene, der kommer.

- Der bliver allerede gjort nogle ting i år, men formålet er at blive bedre og bedre, fortæller Kelly Sandberg, der sammen med Henrik Brinkløv vil udarbejde et oplæg til festivalen om, hvordan tiltagene kan forbedres fremadrettet. Oplægget vil de to klimaobservatører have klar om et par måneder.

Kelly Sandberg vender tilbage til affaldshåndteringen på festivalen og fortæller, at Kalundborg Rock'er allerede sorterer pap, klar plast, plastickrus og -kander, men at man sagtens kan gå skridtet videre og sortere mørk plast og flere andre materialer. Man kunne også bruge helt andre genanvendelige glas, nævner han som eksempel.

Henrik Brinkløv arbejder til daglig i Holbæk Kommune. Kelly Sandberg er indehaver af butikken Finurlig.

Det frivillige arbejde som klimaobservatører har de påtaget sig af ren interesse.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk