4. august 2021
Store virksomheder som for ekeempel Novo Nordisk er medvirkende til Kalundborg Kommune ligger på en sjetteplads blandt landets kommuner inden for årlig vækst. Foto: Per Christensen
Store virksomheder som for ekeempel Novo Nordisk er medvirkende til Kalundborg Kommune ligger på en sjetteplads blandt landets kommuner inden for årlig vækst. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg Kommune ligger helt i top med vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg Kommune ligger helt i top med vækst
Kalundborg - 24. juni 2019 kl. 13:00
Af Eva Lyng Johansen

Kalundborg Kommune er kommet stærkt igen efter finanskrisen.

Ifølge KL's månedsbrev Momentum ligger Kalundborg Kommune på en sjetteplads blandt de kommuner med højest vækst med en gennemsnitlig årlig vækst på 3,3 procent fra 2008 til 2017.

Samtidig ligger Kalundborg Kommune med et BNP per indbygger på omkring 504.000 kroner på en samlet 10. plads i Danmark.

Et sådant højt BNP per indbygger og en udvikling i den størrelsesorden hænger ifølge borgmester i Kalundborg Kommune Martin Damm (V) sammen med at have den rigtige type virksomheder, hvor højproduktive industrivirksomheder generer en stor BNP-effekt - samtidig med at de selvfølgelig skal have succes.

- Vi støtter op om, at Kalundborg Kommune er et godt sted at drive erhverv. Vi er for det første ret skrappe på forsyningsområdet. For det andet arbejder vi for at forbedre indfrastrukturen med blandt andet Kalundborg-motorvejen og ny station, og for det tredje er vi ved at gøre Kalundborg til en uddannelsesby, så det bliver nemmere for virksomhederne at rekruttere medarbejdere, forklarer Martin Damm.

Ifølge kommunalforsker Kurt Houlberg er der grundlæggende to årsager til, at kommuner oplever vækst.

Den ene årsag er, hvis de ligger geografisk tæt på vækstcentrene i hovedstadsområdet og i Østjylland.

Den anden årsag er, hvis kommunen har store succesfulde virksomheder.

- Kalundborg Kommune har for eksempel store virksomheder som Novo Nordisk og Novozymes, og i Billund Kommune har man Lego, siger han.

De fem kommuner med højest vækst er Tårnby (5,8 procent), Gladsaxe (5,4 procent), (Billund (4,1 procent), Fredensborg (3,5 procent) og Herlev (3,4 procent).

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk