27. september 2020
Rådhuset i Svebølle huser i dag Kalundborg Sprogcenter. Det er dog kun midlertidigt. På langt sigt skal rådhuset rives ned og erstattes af en daginstitution til 30 millioner kroner. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Rådhuset i Svebølle huser i dag Kalundborg Sprogcenter. Det er dog kun midlertidigt. På langt sigt skal rådhuset rives ned og erstattes af en daginstitution til 30 millioner kroner. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmper for at slippe for rådhus-nedrivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmper for at slippe for rådhus-nedrivning
Kalundborg - 15. august 2019 kl. 09:54
Af Martin Stokkebro Moestrup

I Svebølle har de endnu ikke droppet drømmen om at genskabe det gamle rådhus som byens midtpunkt ved at gøre det til et slags kultur- og fritidshus.

- Huset fejler stort set ingenting, og vi mener, at det kunne være en hammergod ide at gentænke det som eksempelvis kultur- og fritidshus, siger Peer Justesen, formand for Svebølle Lokalråd.

På lørdag går han og resten af lokalrådet på gaden ved Svebølle Centret for at fortælle om rådets arbejde og ikke mindst planerne for rådhuset. Næste skridt er et åbent hus-arrangement den 31. august klokken 13-15 på rådhuset, hvor lokalrådet også holder sine bestyrelsesmøder. Her kan man få en rundvisning på det 1922 kvadratmeter store rådhus i to etager. Efterfølgende vil der være debat om rådhusets mulige fremtidige brug.

- Vi vil gerne vise, hvor fin stand rådhuset er i. Og så vil vi rigtig gerne have hele byen med i det her, siger Peer Justensen.

Kalundborg Kommune arbejder i øjeblikket med planer om at etablere et nyt sundhedshus i kommunen. I Ubby har man foreslået, at det skal ligger der, men det kunne lige så godt være i rådhuset i Svebølle, mener Peer Justesen.

- Ubby og Svebølle har samme problem med lægemanglen, og vi har pladsen. Og så tager det jo ingen tid at komme til Ubby herfra, siger han.

Rådhuset huser i dag Kalundborg Sprogcenter, men det er kun midlertidigt. Fra politisk side er det allerede vedtaget, at rådhuset skal rives ned og erstattes af en ny daginstitution til 30 millioner kroner. Det er de bestemt ikke utilfredse med i Svebølle, understreger Peer Justesen. Derfor har de også et alternativt forslag til, hvor den nye daginstitution kan ligge.

- Ude ved produktionsskolen (i dag FGU, red.) er der plads med gode tilkørselsforhold, så det ville være et oplagt sted, siger lokalrådsformanden og fortsætter:

- Vi ved jo godt, at politikerne har vedtaget det. Men rådhuset står der stadig, og derfor håber vi også stadig at kunne overbevise politikerne om, at det er en hammergod ide ikke at rive det ned.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk