5. december 2020
Et sådan mylder af mennesker vil ikke være forsvarligt i 2020. Derfor har Vores Kalundborg besluttet at aflyse det traditionelle  julemandsoptog gennem Kordilgade. Foto: Eva Lyng Johansen
Et sådan mylder af mennesker vil ikke være forsvarligt i 2020. Derfor har Vores Kalundborg besluttet at aflyse det traditionelle julemandsoptog gennem Kordilgade. Foto: Eva Lyng Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julemandsoptog aflyst på grund af coronakrise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julemandsoptog aflyst på grund af coronakrise
Opdateret 27. oktober 2020 kl. 09:41
Kalundborg - 26. oktober 2020 kl. 19:11
Af Thomas Rye

Julen er aflyst!
Det lyder som oplægget til en julekalender på DR, og helt så slemt er det heldigvis ikke, men coronakrisen rammer en af de helt store lokale juletraditioner hårdt.

Vores Kalundborg har nemlig taget konsekvensen af den igangværende coronaepidemi, og har besluttet sig for at aflyse det traditionelle julemandsoptog gennem Kordilgade i forbindelse med juletræstændingen.

- Vi kan simpelthen ikke forsvare, at samle så mange mennesker, siger Mei Kanstrup, der er aktivitets- og marketingkoordinator i erhvervsforeningen.

Det betyder ikke at der ikke vil blive julet i Kalundborg. Blandt andet kan kalundborgenserne se frem til ny julebelysning.

- Men vi bliver nød til at se i øjnene, at det bliver en anerledes jul i år, siger Mei Kanstrup.

Coronaen rammer også en anden stor begivenhed: Black Friday den 27. november,

- Vi skal undgå de sammenstimlinger, som vi normalt kender fra Black Friday. Vi vil fra erhvervsforeningen ikke gå ind og styre hvordan de enkelt medlemmer vil gribe Black Friday an. Jeg ved nogen kæder planlægger at fordele Black Friday over flere dage, mens andre vil holde det på en enkelt dag. Vi fraråder dem dog kraftigt fra at holde timetilbud, siger Mei Kanstrup.

I Høng Erhvervsforening tager man fortsat bestik af situtationen.

- Vi har endnu ikke lagt os fast på, præcis hvordan vi kommer til at gennemføre Black Friday. Vi vil gerne gennemføre så meget som muligt, men sikkerheden kommer først, og ingen kan forudse hvordan verden ser ud om en måneds tid, siger næstformand i Høng Erhvervsforening Mogens Gyldenvang.

Næstformanden kunne godt forestille sig, at en løsning blev at holde Black Friday over flere dage.

- Vi holder et møde i foreningen, når vi er tættere på dagen. Der er dog ingen tvivl om, at arrangementet bliver meget anerledes end vi er vant til, siger han.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk