16. oktober 2019
17-årige Kristian er en af de unge i Kalundborg Kommune har et fritidsjob i sommerferien. Det er unge som ham Jobpatruljen gerne ville have i tale, da de trisdag besøgte Kalundborg. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

17-årige Kristian er en af de unge i Kalundborg Kommune har et fritidsjob i sommerferien. Det er unge som ham Jobpatruljen gerne ville have i tale, da de trisdag besøgte Kalundborg. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jobpatruljen besøgte Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobpatruljen besøgte Kalundborg
Kalundborg - 10. juli 2019 kl. 14:15
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke alle unge som bare holder ferie og slapper af i sommerferien. Mange vælger at tage et feriejob, eller tager ekstra timer i deres almindelige fritidsjob, for at tjene lidt ekstra.

De unge er imidlertid ikke altid bevidste om deres rettigheder. Det betyder, at de nogle gange får for lidt i løn eller arbejder under uacceptable forhold.

Her kommer Jobpatruljen ind. Jobpatruljen er en oplysningskampagne rettet mod de 13 til 17-årige i et studiejob. Tirsdag ankom jobpatruljen til Kalundborg.

- Vi er fire hold, og forsøger at nå at besøge så mange arbejdspladser i kommunen som muligt i løbet af dagen, fortæller Tina Leire fra Jobpatruljen.

Sammen med kollegaen Pernille Rasmussen er det hendes opgave at dække Kalundborg. Første stop på ruten er Kvickly i Kalundborg.

Dagligvarebutikken beskæftiger omkring 60 ungarbejdere, fortæller kundechef Allan Kjær, og flere af dem er på arbejde, så Tina Leire og Pernille Rasmussen er snart i gang med dagens første interview, der er med den 17-årige Kristian, som har arbejdet i Kvickly i 11 måneder.

Tina Leire stiller ungarbejderen en række spørgsmål, blandt andet om hvor meget han arbejder, om han får løn under sygdom, om han får feriepenge og hvor høj hans timeløn er.

Kristian får 67,30 kroner i timen. Det svarer til mindstelønnen, fortæller Tina Leire ham.

- Er det mindstelønnen? I mit gamle job fik jeg kun 61 kroner, udbryder Kristian overrasket.

- Det er sandsynligvis fordi, at din gamle arbejdsplads ikke havde en overenskomst. Kun hvis der er en overenskomst er du garanteret mindstelønnen, forklarer Tina Leire.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk