28. juli 2021
Istidsruten er en 280 kilometer lang cykelrute, som fører gennem Istidslandskabet i fem vestsjællandske kommuner, forbi mange lokale attraktioner som blandt andet Strids Mølle. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Istidsruten er en 280 kilometer lang cykelrute, som fører gennem Istidslandskabet i fem vestsjællandske kommuner, forbi mange lokale attraktioner som blandt andet Strids Mølle. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Istidsruten er meget mere end bare en cykelrute

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Istidsruten er meget mere end bare en cykelrute
Kalundborg - 16. januar 2020 kl. 22:04
Af Thomas Rye

Under Istiden var store dele af Vestsjælland dækket af en kappe af kilometer tyk is. Dette massive islag var med til at forme det unikke landsskab som man kan finde rundt om på Sjælland i dag, og det er dette landskab som kommer i fokus, når oplevelsesruten Istidsruten åbner til foråret

I omkring to år er der blevet arbejdet på at planlægge den omkring 280 kilometer lange cykelrute, der skal løbe gennem store dele af Vestsjælland. Nu er arbejdet imidlertid nået så langt, at planlægningen af den store Istidsfestival som skal finde sted langs ruten i hele Vestsjælland den 16. og 17. maj er i fuld gang.

Torsdag aften blev der i den anledning holdt et informationsmøde på Fugledegård, hvor lokale borgere og foreninger kunne høre mere om planerne, og komme med egne ideer til Istidsfestivalen. Det var der rigtig mange som havde lyst til, og der var godt fyldt op i mødesalen på Fugledegård, da mødet begyndte klokken 19.00 torsdag aften.

Istidsruten er et samarbejde mellem en række forskellige parter der tæller Geopark Odsherred, Sagnlandet Lejre, Naturpark Åmosen, Brorfelde Observatorium, Nationalpark Skjoldungernes Land og Museum Vestsjælland. Dertil kommer de fem kommuner cykelruten løber igennem. Disse omfatter Odsherred, Holbæk, Lejre, Sorø og Kalundborg.

Holbæk Kommune er af parterne blevet valgt som tovholder på projektet, og var torsdag aften repræsenteret af udviklingskonsulent Lola Thorsteen, der åbnede aftenen med en tilståelse:

- Jeg er faktisk ikke den største cyklist. Jeg er ikke god til at køre op ad stejle bakker, og jeg er bange for at vælte når jeg kører stærkt, sagde hun.

Heldigvis er Istidsruten ifølge Lola Thorsteen meget mere end blot en cykelrute.

- Istidsruten er en oplevelsesrute. Det handler mindst lige så meget om fortællinger, oplevelser, formidling og turisme, som det gør om cyklisme, fortalte hun.

Lokalt var der mange som havde lyst til at byde ind på at være med på fejringen.

I Reerslev har man for eksempel planlagt at åbne museet i Reeslev gamle smedje ved samme lejlighed, I Havnsø er man i gang med at planlægge flere aktiviteter og på Fugledegård og andre steder langs ruten vil der være frivillige fortæller om egnens kulturhistorie og botanik. Cykling uden alder planlægger også at markere den officielle åbning.

Mødet på Fugledegård torsdag aften var det sidste af en række informationsmøder, som er blevet holdt i de sidste måneder rundt om i kommunerne.

Man kan læse mere om projektet og vil senere på foråret kunne se programmet på istidsruten.dk.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk