7. juni 2020
Advokat for borgergruppen, Brian Hebel Andersen: - Svenskerne peger på meget alvorlige konsekvenser, kystnære havmøller  i Jammerland vil få for tusindvis af fugle. Foto: Jens Wollesen
Advokat for borgergruppen, Brian Hebel Andersen: - Svenskerne peger på meget alvorlige konsekvenser, kystnære havmøller i Jammerland vil få for tusindvis af fugle. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: International voldgift kan stoppe havmølle-projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

International voldgift kan stoppe havmølle-projekter
Kalundborg - 15. august 2019 kl. 14:10
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis Energistyrelsen giver endelig tilladelse til, at der kan opføres et antal kystnære havmøller i Jammerland Bugt, forbeholder Sverige sig retten til at trække Danmark for en international voldgift. Det sker med henvisning til den såkaldte Espoo-konvention fra 1991, der handler om konsekvensen af grænseoverskridende dispositioner, der kan påvirke miljøet for fugle- og dyrelivet. Her kan lande, der mener sig berørt af miljøbeslutninger truffet i et andet land, gøre indsigelser.

Både Sverige og Danmark har underskrevet konventionen i Espoo i Finland, og svenskerne lægger ikke skjul på, at de frygter for eksempelvis edderfuglenes levevilkår og fremtid, hvis Omø Syd i Smålandsfarvandet syd for Skælskør og Jammerland Bugt bliver til havmølleparker.

Advokat Brian Hebel Andersen, partner i advokatfirmaet Svendsen og advokat for den borgerstyrede forening Beskyt Jammerland Bugt, har fået aktindsigt i de konkrete svenske protester mod planerne om havmøller i jammerland og Omø Syd. Og han er ikke i tvivl:

- Såfremt Miljøstyrelsen ikke har indvendinger, og Energistyrelsen i sidste ende beslutter at give projektansøger bag de kystnære havmøller lov til at gå i gang, vil den svenske pendant til Miljøstyrelsen gå videre med sagen for at få stoppet projekterne.

Brian Hebel Andersen siger videre til avisen, at danske justeringer på baggrund af de indledende svenske bekymringer ikke har haft den gunstige virkning for miljø og fugleliv, set gennem svenske briller, som de danske myndigheder måske havde forventet.

- Snarere tværtimod. Svenskerne peger på de meget alvorlige konsekvenser, kystnære havmøller i Jammerland Bugt vil få for i tusindvis af fugle, der bruger bugten som fødekilde. En stor del af den europæiske bestand af edderfugle er på gennemtræk her, siger Brian Hebel Andersen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk