2. juli 2020
Dorthe  Kjær Pedersen er først helt tilfreds, når alle 80 pladser på diplomingeniørstudiet i bioteknologi er besat. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Dorthe Kjær Pedersen er først helt tilfreds, når alle 80 pladser på diplomingeniørstudiet i bioteknologi er besat. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingeniørchef om Kalundborg-optag: Ikke tilfreds før fuldt hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingeniørchef om Kalundborg-optag: Ikke tilfreds før fuldt hus
Kalundborg - 28. juli 2019 kl. 11:59
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der optages 46 studerende på diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi mod 35 sidste år. Bioanalytikeruddannelsen melder om alle 21 pladser optaget og her har man endda måtte afvise syv ansøgere.

arrow Læs også: Pæn søgning til lokale uddannelser

Umiddelbart gode tal, men det kunne godt være endnu bedre. Det siger Dorthe Kjær Pedersen, der er centerchef på Center for Engineering på Professionshøjskolen Absalon, som de to uddannelser hører under.

- Vi havde en lille nedgang på ingeniørstudiet sidste år, så det er godt, at vi nu er tilbage på tallene fra studiets første år. Men der er 80 pladser i alt, og jeg er først tilfreds, når alle pladser er fyldt op, siger hun.

De studerende, der startede som de første på ingeniøruddannelsen for to år siden, har stadig halvandet år tilbage af deres studie. Dorthe Kjær Pedersen glæder sig til, at de bliver færdige, så de kan komme ud og blive ambassadører for Absalon i Kalundborg.

- Det bliver en god anbefaling at have nogle, der er blevet færdige, og som kan fortælle om os ude i virkeligheden, siger hun.

For at få så mange studerende ind i år som muligt, afholder Absalon åbent hus den 5. august klokken 17-19 i lokalerne på J. Hagemann-Petersens Alle.

- Vi plejer at få et par stykker mere på den konto. Der er mange, der er blevet afvist, og som måske er motiverede for at starte på en uddannelse i år, siger centerchefen.

Hvad bioanalytikeruddannelsen angår skyldes maksimumoptaget på de 21, at der skal være praktikpladser til alle.

- De skal alle i praktik på et sygehus, og her har vi en aftale med Region Sjælland om, der sikrer det givne antal pladser, forklarer Dorthe Kjær Pedersen.

Med 67 nye studerende vil det sociale miljø på Campus Kalundborg få et boost.

- Der er også mange, der godt kan lide det småt, fordi man er tættere på underviserne. Men flere studerende giver flere muligheder for sociale arrangementer, og især sådan noget som fester bliver lidt sjovere, når man er flere, siger hun.

Til sidste kommmer Dorthe Kjær Pedersen med en lille opsang til kommunen omhandlende en af de store udfordringer i Kalundborg: studieboliger.

- Der er stadig mange af vores studerende, der ikke bor i Kalundborg, og vi savner i den grad et kollegium. Det ville gøre rigtig meget for studiemiljøet. Vi får henvendelser omkring bolig fra især udenlandske studerende. Vi vil sende de studerende i retningen af de gamle sygeplejerboliger (som der for nylig blev indrettet 11 af på Frederik Andersensvej 14, red.), men studieboliger er stadig en udfordring, siger hun.

Det nye semester starter mandag den 2. september. Inden da er der introduktionsdag for de studerende den 30. august.

arrow Midt i arbejdet til nyt campus: Færre vil læse på uddannelse
27. juli 2019 kl. 10:03 Opdateret: kl. 18:39
arrow Færre vil studere i Slagelse: Flere studiepladser står tomme
27. juli 2019 kl. 08:33 Opdateret: kl. 18:45
arrow Studieboliger: Alt hvad du bør vide om Roskilde
27. juli 2019 kl. 07:45 Opdateret: kl. 18:14
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk