20. oktober 2020
Ikke en eneste kandidat meldte sig, da der var menighedsrådsvalg ved Ubby Kirke den 17. september. Foto: Mie Neel
Ikke en eneste kandidat meldte sig, da der var menighedsrådsvalg ved Ubby Kirke den 17. september. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen ville stille op til menighedsrådsvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen ville stille op til menighedsrådsvalg
Kalundborg - 27. september 2020 kl. 06:48
Af Thomas Rye

I Ubby Sogn har man store kvaler med at stille et nyt menighedsråd. Ikke en eneste kandidat meldte sig, da der var menighedsrådsvalg den 17. september. Nu er der indkaldt til et ekstraordinær valgforsamling den 6. oktober.

Ubby Sogn er i reel fare for at blive nedlagt. Det er konsekvensen af menighedsrådsvalget den 17. september. Her ønskede det daværende menighedsråd at træde tilbage, og overlade menighedsrådsarbejdet til nye kræfter. Valgaftenen gik imidlertid ikke som planlagt.

- Ikke en eneste kandidat meldte sig til det nye menighedsråd, fortæller Helle Nielsen, der er fungerende formand for det afgående menighedsråd.

Der er nu indkaldt til en ekstraordinær valgforsamling i sognet den 6. oktober, hvor man endnu engang vil forsøge at rejse et nyt menighedsråd. Lykkes det ikke, kan det betyde enden på Ubby Sogn som selvstændigt sogn.

- Hvis vi ikke kan finde mindst seks medlemmer til et nyt menighedsråd, så risikerer vi, at man beslutter at lægge sognet sammen med et af nabosognene, siger Helle Nielsen.

- Det vil betyde, at der bliver længere fra den enkelte kirkegænger og til menighedsrådet. Lokalt får vi mindre indflydelse på vores kirke, fortsætter hun.

Ifølge Helle Nielsen er der mange spændende opgaver forbundet med arbejdet i menighedsrådet.

- Man skal være med til at udvikle kirken, og finde på nye måder at komme i kontakt med kirkegængerne. Det er en mulighed for at møde nye mennesker og udvide sit netværk, og for efterlønnere og pensionister er det en mulighed for at bruge deres erfaringer fra deres arbejdsliv på helt nye måder, siger hun.

Den ekstraordinære valgforsamling finder sted i Ubby Kirke tirsdag den 6. oktober klokken 19.00.

Ubby Sogn er ikke det eneste sogn i Kalundborg Kommune, som manglede kandidater til menighedsrådsvalget. I både Tømmerup, Jorløse, Sæby-Hallenslev og Viskinge-Avnsø holdes der en ekstra valgforsamling.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk