25. februar 2020
Onsdag i næste uge fra klokken 20-06 torsdag morgen og fredag klokken 20-lørdag klokken 20 vil bilister i begge retninger blive mødt af skilte, der viser, at Holbækvej er lukket. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Onsdag i næste uge fra klokken 20-06 torsdag morgen og fredag klokken 20-lørdag klokken 20 vil bilister i begge retninger blive mødt af skilte, der viser, at Holbækvej er lukket. Foto: Mie Neel
Foto: Foto:Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbækvej lukkes helt af to omgange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbækvej lukkes helt af to omgange
Kalundborg - 23. oktober 2019 kl. 07:58
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg Forsynings renoveringsarbejde på Holbækvej vil i næste uge kunne mærkes i endnu højere grad på trafikanter og beboere i området. Onsdag/torsdag og fredag/lørdag lukkes der nemlig helt ned for trafikken på vejen, lige som at der fredag-lørdag også lukkes for varmen hos 400-500 husstande.

- Onsdag laver vi en tværgravning ved Holbækvej/Stejlhøj-krydset for at se efter uforudsete ting i jorden. Lørdag er det så planen, at vi lægger en ny gang rør ned, siger Kenneth Aagaard, projektleder ved Kalundborg Forsyning.

Arbejdet vil ikke påvirke pendlere og andre, der kører ad Holbækvej ind mod byen i dagtimerne. Der lukkes nemlig for trafikken onsdag aften fra klokken otte til kloken seks torsdag morgen, og om fredagen lukkes vejen ned fra klokken otte om aftenen til klokken otte lørdag aften, altså i 24 timer. Det er i de samme 24 timer, at der lukkes for varmen til beboerne ud mod og i Kåstrup-området.

- Vi har forsøgt at finde det bedste kompromis i forhold til at skabe mindst mulige gene for trafikanterne og varmekunderne, siger Kenneth Aagaard.

Han oplyser desuden, at varmekunderne er blevet informeret personligt, og at Holbækvej i begge lukkeperioder vil være åben for cyklister samt for beboerkørsel.

Når vejen lukkes ned, skal bilister i begge retninger benytte sig ad omkørslen af Rynkevangen og Stejlhøj forbi den nye station, som man i dag gør brug af, hvis man skal ud af byen.

Med næste uges arbejde lægger forsyningen sidste hånd på sin del af renoveringen af Holbækvej. Arbejdet har inkluderet nye fjernvarmerør og vandledninger som erstatninge for de gamle, der er fra 1980'erne. De nye har en teknisk levealder på 50 år, men Kenneth Aagaard tror selv, at de kan holde endnu længere.

Efter forsyningen overtager Kalundborg Kommune og går i gang med renoveringen af selve vejstykket, hvor der blandt andet anlægges cykelsti. Arbejdet er en del af en planlagt tre-trins renovering, hvor de andre to etaper er strækningen fra Meny-rundkørslen til Slagelsevej/Sct. Jørgensbjerg-rundkørslen samt stykket fra cirka 50-100 meter efter Stejlhøj-krydset og ned til Kåstrup-rundkørslen.

Det arbejde skal ifølge planen afsluttes til december.

Onsdag lægger forsyningen også en del rør i jorden. Det påvirker cirka 30 husstande, der vil være uden varme fra klokken 8-20.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk