21. januar 2021
Vejarbejdet går i gang igen på Holbækvej i Kalundborg efter påsken. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Vejarbejdet går i gang igen på Holbækvej i Kalundborg efter påsken. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbækvej ensrettes igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbækvej ensrettes igen
Kalundborg - 30. marts 2020 kl. 05:57
Af Martin Stokkebro Moestrup

Nu skal der lægges sidste hånd på det arbejde på Holbækvej i Kalundborg, der det meste af sidste halvdel af 2019 betød en ensretning af trafikken på en af byens store indfaldsveje.

Det betyder, at Holbækvej i de to uger efter påske igen ensrettes på samme måde, som man gjorde i efteråret, hvilket vil sige, at man skal køre af Rynkevang og Stejlhøj for at køre i østlig retning ud af byen.

Det primære arbejde, der mangler, er det øverste lag asfalt, slidlaget, der vil få vejstykket til at se færdigt ud. Først skal belægningen under det kommende slidlag dog lægges på ny.

- Man gør det, at man for at styrke vejens bæreevne fræser den nuværende belægning op, og så genbruger man en del af den asfalt samtidig med, at man blander noget nyt i det. Derefter ligger man så slidlaget, forklarer Jan Krause, projektchef og teamleder i Team Vej og Park i Kalundborg Kommune.

Rundkørsel påvirkes

Vejen forventes ensrettet i perioden 14. april til 1. maj. Jan Krause regner dog med, at ensretningen vil vare 14 dage, men der er indsat en ekstra "bufferuge", hvorfor udmeldingen hedder den 1. maj. Udover ensretningen af Holbækvej bliver trafikanterne også påvirket den 14.-17. april i tidsrummet 20.00-06.00.

Her skal der arbejdes på rundkørslen Holbækvej/Nørre Alle ved Meny, og det betyder, at rundkørslen spærres af i perioden.

Når asfaltarbejdet er færdigt omkring 1. maj, mangler der blot lidt overfladebelægning i nogle af midterfelterne på Holbækvej, før end den store renovering af vejstykket er færdig. Det arbejde vil dog ikke påvirke trafikken.

Det er det lokale entreprenørfirma Benny Petersen fra Jerslev, der udfører arbejdet på Holbækvej for Kalundborg Kommune og også for Kalundborg Forsyning, der allerede har fået lagt nye fjernvarmerør og vandledninger på strækningen.

Første etape ud af tre

Renoveringen af Holbækvej er første etape ud af tre af en planlagt totalrenovering af vejen fra Stejlhøj-rundkørslen til Sct. Jørgensbjerg/Slagelsevej/Holbækvej-rundkørslen. Der er endnu ikke sat dato for, eller frigivet midler til, de to sidste etaper.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk