8. maj 2021
De små Kalundborgensere kan møde blæksprutten Kalle, illustreret af børnebibliotekar Tina Christiansen (på billedet), i en bog om modsætninger. PR-foto.
De små Kalundborgensere kan møde blæksprutten Kalle, illustreret af børnebibliotekar Tina Christiansen (på billedet), i en bog om modsætninger. PR-foto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højtlæsningsfestival for de mindste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højtlæsningsfestival for de mindste
Kalundborg - 04. maj 2021 kl. 14:59
Af Magnus Eg Møller

Mens festivaler på stribe har meldt ud, at de må aflyse på grund af coronapandemien og de restriktioner, den har ført med sig, er en festival for de mindste blevet stablet på benene.

Kommunens 0-3-årige kan således fra mandag den 17. maj og hele uge 20 se frem til masser af læsning og leg, når Kalundborg Biblioteker holder 'Ællebællemajfortælle' Festival.

Festivalen er en del af et større samarbejde med andre biblioteker i Midt- og Vestsjælland om en tidligere litteratur- og læseindsats for de mindste. En tidlig læseindsats er nemlig godt for børnene på en lang række parametre.

På grund af corona-omstændighederne foregår festivalen digitalt og ude hos de enkelte vuggestuer og dagplejere, men aktiviteterne er fælles. Børn i hele kommunen kan blandt andet lytte til daglig højtlæsning, eller de kan komme til digitalt teater, når forestillingen 'Da Lille Nielsen Rejste', der er skrevet specielt til festivalen, fredag løber af stablen.

Hele ugen vil børnebibliotekarerne på Kalundborg Bibliotekers hjemmeside komme med gode idéer til lege, læsning og sprogstimulering.

Allerede i næste uge - uge 19 - vil alle kommunens vuggestuer og dagplejere modtage 'ællebælle'-poser med bøger til højtlæsning og informationer til børn og forældre. I posen er der desuden en bog til hvert barn. Bogen er lavet af Kalundborg Biblioteker og handler om blæksprutten Kalle.

Festivalen skydes i gang mandag klokken 10 på Kalundborg Bibliotekers hjemmeside, hvor der både vil være sang og en intro til ugens program.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk