10. december 2019
Landbruget og brandvæsenet ønsker at forhindre brande som denne.	Foto: Mik
Landbruget og brandvæsenet ønsker at forhindre brande som denne. Foto: Mik
Foto: Christian Mikkelsen FOTO: MIK.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høj risiko for naturbrande: Brandvæsen ønsker dialog med landbruget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høj risiko for naturbrande: Brandvæsen ønsker dialog med landbruget
Kalundborg - 20. juli 2019 kl. 08:04
Af Tove Bonnichsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Høsten er så småt i gang i Nordvestsjælland, og med den øgede aktivitet med store landbrugsmaskiner på markerne øges også risikoen for brande i naturen. Sidste års tørke spøger stadigvæk.

- Vi skal huske på, at grundvandsstanden som følge af sidste års tørke ligger lavt i år. Det øger risikoen for brande. Det har regnen ikke kunnet rette op på. Frygt er et voldsom ord, men vi skal være beredte, siger sekretariatschef i Danske Beredskaber Bjarne Nigaard. Danske Beredskaber og landbrugets fælles videnscenter Seges har derfor indgået et samarbejde, der skal reducere risikoen.

- Sidste sommer var en øjenåbner i forhold til natur- og markbrande. Landmændene er gode til at passe på. De er årvågne og vil gerne forebygge brande, men det er også en rigtig travl periode for dem. De har måske ikke lige haft tid til at kigge på de fif, der er. Det vil vi gerne hjælpe med - derfor prøver vi nu i samarbejde med landbruget at give nogle gode råd videre, begrunder sekretariatschefen initiativet.

Ifølge Beredskabsstyrelsen opstod der sidste år 2091 brande i naturen, og af dem opstod 40 procent i landbruget - i juli var det 56 procent.

I Region Sjælland opstod der alene i juli 322 naturbrande.

I Vestsjællands Brandvæsen, der dækker Kalundborg, Odsherred, Holbæk, Lejre og Sorø Kommuner, genkendes billedet af travlhed.

Her rykkede man i juli sidste år ud til 113 naturbrande - og i perioden fra maj til august var der i alt 192 brande i naturen.

Leder af myndighedsafdelingen i Vestsjællands Brandvæsen Daniel Weinreich støtter op om kampagnen, og myndighedsafdelingen har af samme årsag telefonerne åbne uden de sædvanlige sommerindskrænkninger.

- Vi lægger os i kølvandet på kampagnen. Vi vil rigtigt gerne i dialog med landmændene. Vi har helt almindelig telefontid, og vi stiller os rigtigt gerne til rådighed med råd og vejledning. Vi håber, at vi får flere henvendelser fra landmændene lokalt, siger han.

Læs om de gode råd til landbruget i Nordvestnyt lørdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk