26. maj 2020
Mamrelund, da det lå ved Fiskerihavnen. De tre længst til venstre er fiskerne Thinnus Hvid,  Adolf Høyer og Hans Hvid, og helt til højre er det Kaj Peter Werth, som får sig en lille snak om fiskeriet, eller måske om nogle helt andre ting. 

Foto: Juli 1949  (Kalundborg Lokalarkiv)
gallery icon

Se billedserie

Mamrelund, da det lå ved Fiskerihavnen. De tre længst til venstre er fiskerne Thinnus Hvid, Adolf Høyer og Hans Hvid, og helt til højre er det Kaj Peter Werth, som får sig en lille snak om fiskeriet, eller måske om nogle helt andre ting. Foto: Juli 1949 (Kalundborg Lokalarkiv)
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historien om læskuret - Mamrelund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historien om læskuret - Mamrelund
Kalundborg - 21. september 2019 kl. 10:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mamrelund var det lille læskur, som lå på Fiskerihavnen i Kalundborg fra 1930'erne og til 1972, hvor kommunens havneudvalg besluttede, at det skulle flyttes ud på Gisseløre.

Mamrelund var delt i fire afsnit, så der var næsten altid læ fra en af siderne. Det blev meget brugt af fiskerne og gæster på Fiskerihavnen, her kunne dagens vejr, fangsterne af fisk, sømandshistorier og mange andre ting blive fortalt og debatteret i løbet af dagen.

Grunden til at læskuret fik navnet Mamrelund er der ikke rigtig nogen forklaring på. I 1939 blev Mamrelund forsynet med en vindfløj, formet som en slange, på taget.

Havneudvalget besluttede i 1972, at Mamrelund skulle flyttes til Gisseløre, mange var ikke enige om denne flytning, og byrådsmedlem Jørgen Roug foreslog, at Mamrelund skulle flyttes tilbage til Fiskerihavnen. Men den 3. september 1977 kunne det læses i Kalundborg Folkeblad, at havneudvalget havde besluttet, at Mamrelund skulle blive på Gisseløre.

I foråret 1977 blev Mamrelund, af en selvbestaltet gruppe, flyttet tilbage til Fiskerihavnen, hvilket vakte stor glæde hos de gamle brugere.

Men, man kommer sjældent langt med at trodse myndighederne, og læskuret blev kort efter igen flyttet til Gisseløre.

Udfra den gamle tegning af Mamrelund, kunne der måske igen blive plads til et par af den slags læskure ved den nye Havnepark, eller andre steder i byen.

Niels A. Jensen
Kalundborg
Lokalarkiv

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk