24. januar 2020
- Det ypperste inden for skinker, siger Jacob Nielsen. her med den femårige spanske sortfodsskinke (tv.) og en toårig Røsnæs-skinke.Fotos: Claus Sørensen
gallery icon

Se billedserie

- Det ypperste inden for skinker, siger Jacob Nielsen. her med den femårige spanske sortfodsskinke (tv.) og en toårig Røsnæs-skinke.Fotos: Claus Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her får skinker himmelsk smag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her får skinker himmelsk smag
Kalundborg - 09. december 2019 kl. 17:30
Af Claus Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Loftet, hvor skinkerne hænger og samler smag, er et par etager til vejrs.

Her rækker de højere op og tilstræber, at det er en himmelsk smag, der bydes på, når de harhængt længe nok, og der tages hul på dem.

Røsnæs-skinkerne hos Slagter Jacob i Kordilgade i Kalundborg hænger deroppe et år til to og modner. I næsten totalt mørke i et rum, hvor luftgennemstrømningen og temperaturen holdes helt perfekt.

Der er mange af dem. Alligevel kniber det at følge med efterspørgslen. Især på de skinker, der hænger der i to år og er de mest smagfulde.

Smagfuld er den så sandelig også, den spanske sortfods-skinke, slagtermester Jacob Nielsen har skaffet hjem her op til jul.

- Den har modnet i hele fem år. En helt igennem eksklusiv skinke, siger Jacob Nielsen.

Den dybde i smagen, der her bydes på, er opnået gennem forædling af de grise, der bruges, og gennem modningsprocessen.

Det samme er tilfældet med Røsnæs-skinkerne. Også de er gourmet-skinker fremstillet af ren­racede grise. Guf for madelskere.

Slagter Jacobsen har inspirationen fra de sydeuropæiske skinker med i sin tilgang til sin egen skinkeproduktion.

Røsnæs-skinkerne er eksklusive og kommer fra lokale duroc-grise.

- Der er tale om en gammel californisk race, som man har på Lykkensgård på Røsnæs. Her får grisene lov at vokse sig store. De vejer omkring 130 kilo, når de slagtes til forskel fra et almindeligt slagtesvin på omkring 80 kilo. Dermed kommer de til at smage af mere, fortæller Benjamin Hansen fra Slagter Jacob.

- Flere og flere efterspørger den toårige skinke. Vi laver skinkerne løbende, men det tager jo lige den tid, det tager at gøre dem klar, siger han.

Slagtermester Jacob Nielsen lægger ikke skjul på, at han er stolt af sine gourmet-skinker.

- Vi har reserveret de bedst modnene her til jule- og nytårstiden. Til appetizere, tapas, nytårsfrokost og gæstemad i det hele taget. Det ypperste, der kan fås inden for skinker, forsikrer han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk