21. august 2019
Gisseløre Radiostation var begyndelsen på Danmarks Radio som en landsdækkende public service organisation. Lørdag arrangerede Symb besøg på radiostationen, hvor systemspecialist Jens Christian Seeberg fortalte om stationens historie. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Gisseløre Radiostation var begyndelsen på Danmarks Radio som en landsdækkende public service organisation. Lørdag arrangerede Symb besøg på radiostationen, hvor systemspecialist Jens Christian Seeberg fortalte om stationens historie. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Her er Danmarks Radio København - Kalundborg«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Her er Danmarks Radio København - Kalundborg«
Opdateret 10. marts 2019 kl. 09:28
Kalundborg - 09. marts 2019 kl. 18:42
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næsten hele det danske kongerige kunne lytte med, da man den 27. august 1927 for første gang sendte radio fra Gisseløre Radiostation. Det var Statsradiofonien, som Danmarks Radio dengang hed, som havde taget initiativ til at opføre den moderne radiostation, der kunne sende radio til hele Danmark, Island og Færøerne. Dermed var radioen blevet et landsdækkende medie, og man var i datiden dybt fascinerede over denne nye teknologi.

Denne historie fik deltagerne i en rundvisning på den 91 år gamle radiostation lørdag eftermiddag. Dagen var arrangeret af Symb gruppen »Kend vores egn«, der arrangerer udflugter og besøg på seværdigheder rundt omkring i Kalundborg Kommune.

- Det er vores 4. besøg her på Gisseløre Radiostation. Oprindeligt havde vi planlagt et enkelt besøg tilbage i november sidste år, men interessen var så stor, at vi måtte udvide med yderligere tre arrangementer, fortalte Hans- Henrik Nielsen fra Symb.

Guiden på turen var systemspecialist Jens Christian Seeberg, der har været tilknyttet Gisseløre Radiostation siden 1977, og i dag er den eneste faste medarbejder på den 91 år gamle radiostation.

Hverken han eller Gisseløre Radiostation er dog uvante med at få gæster.

Jens Christian Seeberg har omkring 15 til 20 rundvisninger om året på radiostationen, og Gisseløre Radiostation har gennem alle årene været et populært udflugtsmål hos både radioentusiaster, historieinteresserede og også helt andre grupper.

- For år tilbage var vi et meget yndet udflugtsmål for husmoderforeninger fra hele Sjælland. Det undrede vi os en del over. Det viste sig dog at det ikke var fordi alle husmødrene med et var blevet radioentusiaster. Gisseløre Radiostation var derimod blevet berømt vidt omkring for sine bonede egeparketgulve, og dem rejste husmødrene gerne langt for at se, fortalte Jens Christian Seeberg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk