25. september 2021
Der var god stemning blandt deltagerne på visionssejladsen med Legeskibet søndag eftermiddag. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Der var god stemning blandt deltagerne på visionssejladsen med Legeskibet søndag eftermiddag. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havnevisioner for fulde sejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havnevisioner for fulde sejl
Kalundborg - 18. juni 2018 kl. 11:03
Af Søren Kloster Sørensen Tirsdag forlader Legeskibet igen Kalundborg efter en uge i Havneparken med fri leg og bevægelse for store og små.

En af Legeskibets målsætninger er også at bidrage til udvikling og bedre udnyttelse af de maritime miljøer til gavn for byens borgere, og derfor var der i forbindelse med skibets besøg i Kalundborg søndag arrangeret en såkaldt visionssejlads, hvor Legeskibet sejlede ud i fjorden for fulde sejl.

Her deltog forskellige udvalgte personer, som har forbindelse til kulturlivet i byen eller har tilknytning til området omkring Havneparken.

- Vi sejlede ud med tanken om »alle at være i samme båd«, og vi hjalp blandt andet med at sætte sejl. Under sejladsen i høj bølgegang lavede vi forskellige samarbejdsøvelser og lege, fortæller Cathrine Sinding fra Kalundborg Kommunes kultur- og fritidsafdeling, som blandt andet er ansvarlig for aktiviteterne i Havneparken.

Derefter fortalte Legeskibets projektleder og skibets besætning af gaster og legematroser om skibet og opgaverne ombord. De kom også omkring sejlplanen denne sommer, som snart bringer dem videre til Svendborg.

Under dæk havde deltagerne til sidst en workshop om indsatsområderne i Havnepark-projektet, hvor der var plads til både at tænke og drømme stort.

Her bidrog Legeskibets besætning blandt andet med deres erfaringer fra de mange havneomdannelser, de møder på deres tur rundt i landet hver sommer, og de kom med idéer til, hvordan det kan inspirere til udvikling af havnemiljøet i Kalundborg.

- De understregede vigtigheden af at inddrage de unge i byens udvikling og tilbød at komme tilbage til efteråret og lave en proces, hvor de unge gøres bevidste om det danske nærdemokrati og muligheden for at engagere sig.

- På det kursus skal kreativitet, idéudvikling og fællesskab styrkes gennem en designproces med leg i fokus, siger Cathrine Sinding.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk