24. september 2021
Forsamlingshuset i Svallerup var fyldt, da modstanderne af havvindmøller sømdag organiserede sig med en bestyrelse for en forening, der vil arbejde målrettet på at forhindre projektets gennemførelse i bugten. Privatfoto
Forsamlingshuset i Svallerup var fyldt, da modstanderne af havvindmøller sømdag organiserede sig med en bestyrelse for en forening, der vil arbejde målrettet på at forhindre projektets gennemførelse i bugten. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havmølle-modstandere i forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Havmølle-modstandere i forening
Opdateret 19. maj 2015 kl. 08:44
Kalundborg - 18. maj 2015 kl. 15:49
Af Bjarne Robdrup

Flere og flere fastboende og sommerhusejere rundt om Jammerland Bugt siger nej til kystnære havmøller placeret i en afstand fra fire km fra kysten. Og i går, søndag, organiserede den voksende kreds af utilfredse borgere sig, skriver Nordvestnyt.

Det skete i en ramme af et fyldt forsamlingshus i Svallerup, hvor flere end 200 på den stiftende generalforsamling meldte sig ind i foreningen, hvis formål det er at bevare Jammerland Bugt. Foreningens officielle navn er Beskyt Jammerland Bugt, og vedtægter for foreningen er også på plads.

- Det er ganske overvældende positivt. Vi er rigtig mange, der slås for at blive fri for de møller, siger den nyvalgte formand for støtteforeningen, Jens Rønnemoes Pedersen.

Han er selv pensioneret fra en lederstilling i Vestas, der som bekendt producerer vindmøller:

- Det er ikke vindmøller eller vindenergi, vi siger nej til, men den visuelle ødelæggelse af en hel bugt, der handler om, når op mod 80 møller skal opføres, siger han. Det, Det, nu er sket, er, at vi har skabt en folkebevægelse, hvor flere end 200 allerede har givet tilsagn om medlemskab som privatpersoner, forening eller i form af donationer. Bestyrelsen for Beskyt Jammerland Bugt er på plads og arbejdsgrupper er sat i gang, siger Jens Rønnemoes Pedersen.

Foreningens formålsparagraf lyder som følger:

»Foreningen er en miljøorganisation med det formål at beskytte naturværdierne i Jammerland Bugt, herunder specielt at friholde Jammerland Bugt for havvindmøller.

Foreningens formål søges bl.a. opnået via afholdelse af møder, via informationsvirksomhed og via nedsættelse af arbejdsgrupper. Foreningen er ikke modstander af vedvarende energi. Foreningen er partipolitisk neutral«.

Læs mere i dagens avis.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk