11. juli 2020
Vilhelm Rosendal er glad for, at der er kommet så meget gang i Kalundborg Havecenter igen. Fotos: Jørn Nymand
gallery icon

Se billedserie

Vilhelm Rosendal er glad for, at der er kommet så meget gang i Kalundborg Havecenter igen. Fotos: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havecentret oplever kæmpe efterspørgsel efter grøntsagsplanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havecentret oplever kæmpe efterspørgsel efter grøntsagsplanter
Kalundborg - 07. juni 2020 kl. 10:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vilhelm Rosendal, Kalundborg Havecenter på Stejlhøj, har det store smil på i øjeblikket, hvor han stornyder, at kunderne nærmest hamstrer løs - dog på den helt positive måde - af butikkens tomatplanter, jordbærplanter, agurkplanter, krydderurter, solbærbuske, hindbærbuske og mange andre planter, de kan høste af og spise nu og senere på sommeren.

- Jo, det har været fantastisk overvældende. Heldigvis har vi nogle tomatplanter tilbage, men der er virkelig blevet solgt mange i år. Og det er uden tvivl den coronavirus, der har sat skub i udviklingen. Os, der er lidt oppe i årene har tidligere oplevet krisetider, og hver gang sker der det, at man søger tilbage til det sikre, og det er i dette tilfælde haven, man vil bruge mere tid på og udnytte bedre, mener Vilhelm Rosendal.

- Mange har været sendt hjem fra deres arbejdsplads og brugt noget af tiden på haven.

Vilhelm Rosendal fortæller, at udviklingen indenfor bl.a. tomatplanter har været helt forrygende. Orange cherrytomater, gule tomater, der er velegnede til ovnretter og mange, mange andre varianter.

- For 30 år siden var der tre slags tomatplanter. I år har vi haft 28 forskellige sorter. Og kunderne vil gerne have det store udvalg. Der er efterspørgsel efter dem alle.

- Det samme gælder chilli, som vi nu har 14 forskellige slags af.

Vilhelm Rosendal har på tætteste hold fulgt udviklingen i udvalget af blandt andet grøntsagsplanter efter at have været i branchen over 40 år. Og han fortæller om en fantastisk ændring, hvor kunderne i dag har en kæmpestor palette at vælge fra.

- Sådan er det for øvrigt også blandt jordbærplanter, hvor man nu kan få meget tidlige sorter og andre sorter med forskellige egenskaber. Men den gode gamle senga sengana med den meget intense jordbærsmag kan man stadig få, noterer en tilfreds Vilhelm Rosendal.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk