21. februar 2020
Kim Christens udpeger en »muskelbil« som en af museets kronjuveler: En 1971 Pontiac GTO, der første gang kom frem i begyndelsen af 60?erne. Den har han købt af en amerikansk oberst i North Carolina. Foto: Anders Ole Olsen.
gallery icon

Se billedserie

Kim Christens udpeger en »muskelbil« som en af museets kronjuveler: En 1971 Pontiac GTO, der første gang kom frem i begyndelsen af 60?erne. Den har han købt af en amerikansk oberst i North Carolina. Foto: Anders Ole Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hæder til passioneret amerikanerbilejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hæder til passioneret amerikanerbilejer
Kalundborg - 08. november 2019 kl. 16:12
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har siddet store personligheder som Simon Spies og Jens Otto Kragh i nogle af de knap 40 amerikanerbiler, der står på rad og række i Kim Christens 1000 kvadratmeter store hal på Strandvejen på Reersø.

Herfra har han siden 2008 drevet Reersø Amerikanerbil Museum, og det er blandt andet den store indsats, han, med museet, har ydet for lokalområdet, der har banet vej for, at han fredag eftermiddag fik overrakt Venstre i Gørlevs initiativpris 2019.

Også arbejdet med Morten Koch dage på Reersø den første weekend i maj, hvor 60 frivillige er engageret, og omkring 500-1000 mennesker, hvert år, lægger vejen forbi museet for at opleve pløjning med jyske heste og veterantraktorer fra 1950'erne, var medvirkende til prisoverrækkelsen.

- Med disse aktiviteter her på Dronningegården gør Kim en masse for at tiltrække borgere og turister til Reersø, sagde formand for Venstre i Gørlev Dan Hansen, inden han overrakte både et diplom og et pæretræ til bilentusiasten.

Læste om biler som knægt

Kim Christens interesse for biler startede allerede, da han var knægt, hvor han ofte læste om de nye bilårgange i motorafsnittet i Hvem Hvad Hvor-bøgerne.

Selvom Reersø Amerikanerbil Museum først slog dørene op i 2008, var det allerede i begyndelsen af 80'erne, at Kim Christens besluttede, at museet en dag skulle blive en realitet.

Han havde opdaget, at hvor bilproducenterne herhjemme solgte den samme bil i 15 år i træk, så blev bilerne i USA stort set udskiftet hvert eneste år. Og med 10 forskellige årgange af Buick Electra og seks forskellige årgange af Cadillac på sit museum, er tanken da også, at de besøgende får indblik i netop dette.

Billede

Der står omkring 40 amerikanerbiler på
Reersø Amerikanerbil Museum
.
Foto: Anders Ole Olsen


De knap 40 biler, der i dag pryder museet, har Kim Christens langsomt erhvervet sig i løbet af de seneste 40 år, hvor han bl.a. har arbejdet som landmand:

- Jeg er ikke en eller anden smart, der tjener en helvedes masse penge, ligesom mange af de andre, der samler på biler, siger han og nævner, at han har sat hele sin pension i indkøb af biler.

Det er i år 33. gang, at Venstre i Gørlev uddeler initiativprisen, som blev stiftet i 1987. Kravet for at modtage prisen er, at man, med et initiativ viser, hvordan den enkelte i et frit samfund kan gavne lokalområdet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk