8. juli 2020
Allan Abkjær, næstformand i Kalundborg Håndværkerforening, som nu bliver foreningens næste formand. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Allan Abkjær, næstformand i Kalundborg Håndværkerforening, som nu bliver foreningens næste formand. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håndværker-forening er trængt op i en krog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndværker-forening er trængt op i en krog
Kalundborg - 29. juni 2020 kl. 11:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tømrermester Allan Abkjær, Jerslev, afløser vognmand Klaus Mourits Nielsen, der siger: - Det er mit håb, at en ny formand vil kunne gøre det bedre og stoppe udviklingen, som desværre mere er afvikling end udvikling.

Af Bjarne Robdrup

Klaus Mourits Nielsen, vognmand, har holdt sin sidste beretning som formand for Kalundborg Håndværkerforening. På generalforsamlingen blev Klaus Mourits Nielsen, der også forlod bestyrelsen, afløst af foreningens hidtidige næstformand, Allan Abkjær:

- Beretningen er min ottende beretning, den første holdt jeg dog inden jeg officielt var blevet formand, da den daværende formand var stoppet kort inden generalforsamlingen. Jeg har altså nu været formand i syv år og for alle parter er det nok rigeligt.

Jeg har været rigtig glad for at være formand, sagde Klaus Mourits Nielsen, men han tilføjede også, at »vi har de senere år oplevet, at det har været sværere og sværere at få deltagere til vores arrangementer, både de sociale og til generalforsamlingen«:

- Vi har i bestyrelsen prøvet forskelligt for at ændre den udvikling, men desværre uden held. Det er mit håb, at en ny formand vil kunne gøre det bedre og stoppe udviklingen, som desværre mere er afvikling end udvikling.

Klaus Mourits Nielsen er oprigtigt bekymret for håndværkerforeningens fremtid:

- I de år, jeg har været formand, har vi desværre oplevet faldende tilslutning til alle arrangementer. Hvad gør vi for at vende denne udvikling? Jeg blev ikke den formand, der skulle lægge foreningen i graven - men hvis vi ikke gør noget bliver det måske den kommende, sagde han - og fortsatte:

- Skal foreningen droppe de sociale arrangementer? Eller skal vi forny os for at tiltrække nye og måske yngre deltagere.

Et andet punkt, der måske kan retfærdiggøre, at foreningen lever videre, vil være et større engagement på lokalpolitisk niveau. Det har jeg ikke været god nok til de sidste år, men faktisk tror jeg, vi ville kunne få indflydelse, hvis vi blandede os mere i politik.

Det skal være op til den kommende bestyrelse, hvordan den vil drive foreningen videre. Men jeg tror bestemt, gerne de vil høre aftenens deltageres holdning til især dette, sagde Klaus Mourits Nielsen.

Hans ønske om en holdningsdebat blev dog ikke opfyldt.

Travlt trods corona
Klaus Mourits Nielsen glæder sig over, at medlemmerne er godt beskæftigede:

- Selvom vi ikke ser mange store projekter i vores område, er det mit indtryk, at vores aktive medlemmer har rigeligt at se til, og at mange oplever problemer med at skaffe det nødvendige personale.

Det er ikke mit indtryk, at coronaen ramte vores medlemmer. Snarere tværtimod. Private, der gik hjemme, fik lavet små projekter, og det offentlige fremskyndede ting, og jeg tror, at langt de fleste af vores medlemsvirksomheder har haft et travlt forår, hvor det største problem har været at have arbejdskraft nok.

Tag lærlinge!
Den afgående formand sagde også, at »det er mere nødvendigt end nogensinde, at vi får uddannet nye håndværkere i alle fag, hvis vi ikke fremadrettet skal få endnu sværere ved at få den nødvendige arbejdskraft til vores virksomheder. Det stiller krav om, at vi som virksomheder er med til at påvirke de unge til at vælge uddannelse. Husk at tage praktikanter fra folkeskolen, mød op på skolerne og fortæl om det at være håndværker - og frem for alt, tag de lærlinge I kan. Det er vores fremtid det handler om.

Foreningen har afviklet to medlemsarrangementer. En aftentur til Røsnæs med en meget engageret Mogens Anholm som guide, og hvor de 50 deltagere så noget af den helt unikke natur på Røsnæs og hørte om hvor Røsnæs Udviklingsforum arbejder for at formidle naturen. Desuden et julearrangement med Amin Jensen som var et musikalsk bankospil:

- Det var faktisk en rigtig underholdende aften for deltagerne, men vi må konstatere, at det at sætte sig lidt imellem to stole, ikke var en succes, hvad deltagerantal angår. Kun ca 30 valgte at bruge en novemberaften på dette arrangement.

Op mod jul uddelte foreningen 13 julelegater til enker efter forhenværende medlemmer og to julelegater til æresmedlemmerne Gunnar Pedersen og Claus Olesen.

Ingen ansøgere
Vi har desværre ikke, sagde Klaus Mourits Nielsen, i det forgangne år haft mulighed for at uddele legater fra uddannelsesfonden. Simpelthen fordi der ikke har været ansøgere. Jeg vil opfordre medlemmer, der har kendskab til unge her fra området, som videreuddanner sig indenfor håndværk, til at gøre de unge opmærksomme på legaterne og muligheden for at søge. Der er jo ingen tvivl om, at sådan 10.000 kroner kan gøre studiet lidt nemmere for et ungt menneske, der ellers lever af SU.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk