1. november 2020
Skadesservice-folk har stadig travlt med at rengøre i bygningen med Kino Den Blå Engel og Pizza Mia. Foto: Ulrik Reimann
gallery icon

Se billedserie

Skadesservice-folk har stadig travlt med at rengøre i bygningen med Kino Den Blå Engel og Pizza Mia. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håber på mirakel: Snart film i Den Blå Engel igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håber på mirakel: Snart film i Den Blå Engel igen
Opdateret 13. maj 2019 kl. 17:00
Kalundborg - 13. maj 2019 kl. 16:51
Af Stefan Andreasen

Bio­grafdirektør Brian Sønder Andersen håber, at arbejdet med at rense Kino Den Blå Engel i Kalundborg for røg- og sod-skader efter den påsatte brand hos naboen Pizza Mia, natten til den 5. maj, er kommet så langt, at der igen vil kunne vises film i biografen fredag eller lørdag.

arrow Læs også: Danmarks reneste biograf klar til at vise film efter brand

Efter branden har der været et minutiøst rengøringsarbejde i biografen af et professionelt skadesservicefirma.

- Salen er færdig-renset - stolene er renset, vægge og lofter er renset, det røde fortæppe er sendt til rens. Alt har været ude af foyeren; der er renset overalt, og der kommer nye varer hjem nu. Det går den rigtige vej. Vi mangler bare kælderen under biograf-salen, siger Brian Sønder Andersen.

Skadesservice-folkene er netop begyndt at tømme kælderen under ejendommen - først nogle depot-rum, før de når hen til biografens afdeling, der står tom.

- Der er en masse gammel rockwool, der skal tages væk, før vi kan finde ud af, om der stadig siver røg-lugt op gennem gulvet til biografsalen. Onsdag går de i gang med at rense ventilations-kanalerne, siger Brian Sønder Andersen.

- Vi håber, at der sker et mirakel, så vi kan vise film igen fra fredag eller lørdag, men det afhænger også af, hvornår vi får de nye film-servere og lærredet hjem. Lige nu ser vi også på, hvilke film-muligheder vi har, siger biografdirektøren.

Den Blå Engel er i skades-perioden gået glip af premierer på »Pokémon - Detective Pikachu« og »The Hustle«, og superheltefilmen »Avengers: Endgame« skulle skulle også have spillet.

- Jeg tør slet ikke sætte beløb på, hvor meget det her løber op i, men det er rigtigt mange penge. Flere hundrede tusinde kroner, hvis man regner det hele sammen, inklusiv tabt indtjening i biografen og i kiosken, siger Brian Sønder Andersen.

Han er i gang med at lave opgørelser for de områder, hvor branden har berørt biografens drift.

arrow Rapkæftet livsstils-ekspert genåbnede biograf-sal
15. maj 2019 kl. 21:14 Opdateret: kl. 23:34
arrow Biograf-sal er nu klar til foredrag efter brand-rens
14. maj 2019 kl. 09:22 Opdateret: kl. 09:22
arrow Godt nyt fra biograf: Håb om Feldthaus-foredrag i egen sal
13. maj 2019 kl. 14:26 Opdateret: kl. 14:26
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk