19. april 2019
De fleste arbejdsulykker sker når man er stresset eller distraheret.  Det vil Gyproc Kalundborg gerne sætte fokus på, hvorfor alle fabrikkens 150 medarbejdere tirsdag fik lov at prøve mindfulness, hvor de skulle lukke øjnene og koncentrere sig om at være til stede i nuet. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

De fleste arbejdsulykker sker når man er stresset eller distraheret. Det vil Gyproc Kalundborg gerne sætte fokus på, hvorfor alle fabrikkens 150 medarbejdere tirsdag fik lov at prøve mindfulness, hvor de skulle lukke øjnene og koncentrere sig om at være til stede i nuet. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gyproc tog et pusterum fra hverdagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gyproc tog et pusterum fra hverdagen
Kalundborg - 09. oktober 2018 kl. 15:38
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag blev der mediteret og dyrket mindfulness på Gyprocs fabrik i Kalundborg. På virksomheden håber man, at det kan være med til at forbedre medarbejdernes trivsel og forebygge arbejdsulykker.

Dagen var en del af et større arrangement, hvor Gyproc Kalundborgs ejer Saint-Gobain-koncernen verden over satte fokus på miljø, sundhed og sikkerhed blandt sine ansatte.

- Vi kalder det en EHS-dag (Environment, Health and Safety eller på dansk Miljø, Sundhed og Sikkerhed, red.) og holder den hvert andet år. I hverdagen forsøger vi i forvejen at holde et højt fokus på netop disse tre punkter, men det specielle ved denne dag er, at de knap 180.000 medarbejdere i koncernen alle er med på en eller anden måde. Det er med til at skabe en særlig fællesskabsfølelse, mener Finn Ole Stokholm, der er fabrikschef på Gyprocs anlæg i Kalundborg.

Hvordan dagen gribes an konkret varierer dog fra arbejdsplads til arbejdsplads. I kalundborg havde man for eksempel i år en workshop, der handlede om håndskader, der tog udgangspunkt i en konkret problemsstilling på fabrikken. Andre workshops handlede om miljøskader og færdsel, og så var der naturligvis Mindfulness.

- Det lyder måske lidt underligt, men vi mener det passede perfekt for os. Vi stjalt ideen fra Isover i Vamdrup, der tidligere har haft succes med mindfulness. Det handler dybest set om at være til stede i nuet, og vi ved af erfaring at langt de fleste arbejdsulykker opstår, når medarbejderne er uopmærksomme eller distraherede, siger Finn Ole Stokholm.

- Vi opfordrer altid medarbejderne til, at når de starter et nyt projekt, så skal de tage en dyb indånding og tage sig tid til at tænke sig godt om. Med dette arrangement, håber vi at kunne være med til at sætte fokus på betydningen af at være til stede i nuet og give sig tid til at tænke sig om i hverdagen, fortsætter fabrikschefen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk