21. oktober 2021
Catharina Lærkeholm Madsen, tidligere elev på gymnasiet - og den ene af de eksterne dommere.
gallery icon

Se billedserie

Catharina Lærkeholm Madsen, tidligere elev på gymnasiet - og den ene af de eksterne dommere.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasium med stor poetisk åre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasium med stor poetisk åre
Kalundborg - 27. april 2019 kl. 07:02
Af Bjarne Robdrup

Der blev læst højt af digte og noveller og uddelt gaver da kreativ skriveproces sluttede fredag.

*
Ordet blev fejret på Høng Gymnasium & HF fredag. Kulminationen på en længere kreativ skriveproces var, da vinderne af skolens skrivekonkurrence blev udråbt, hyldet og fik overrakt præmier.

Høng Gymnasium & HF skriver sig ikke ind blandt de største, men den poetiske åre er markant og interessen for at deltage i skrivekonkurrencerne stor.

- Vi prøvede det sidste år og resultaterne var overraskende gode - nu gør vi det igen, siger gymnasielærer Inger Brøgger.

I januar udskrev skolen en konkurrence om den bedste novelle på dansk, den bedste novelle på engelsk, det bedste digt på dansk og det bedste digt på engelsk - hvert bidrag på kun 100 ord.8. april blev bidragene afleveret. Fredag blev vinderne kåret af et dommerpanel bestående af lærere og to eksterne dommere - en garvet forfatter og en ganske ung digter.

Det skete i en fællestime for hele skolen, hvor de to eksterne dommere læste op af egne værker. Derpå blev de tre bedste bidrag i hver af konkurrencens kategorier læst højt af de eksterne dommere, mens en fyldt sal lyttede. Alle vindere fik et diplom og førstepladserne modtog en bog signeret af forfatteren.

Den ene af de eksterne dommere var også i år være en tidligere elev, Catharina Lærkeholm Madsen, som siden sin eksamen for tre år siden har arbejdet med at skrive digte og også fået udgivet en del. Sidste år skrev Catharina Lærkeholm Madsen efter konkurrencen følgende til Inger Brøgger:

- Jeg vil blot sige tak for et rigtig fint lille arrangement på gymnasiet. Konceptet er virkelig godt og kan give det ekstra skub, man som menneske nogle gange behøver, før man kaster sig ud i noget nyt som for eksempel litteratur og at skrive dette. Selvfølgelig interesserer det ikke alle at skrive, men alle har en historie at fortælle, inklusivt gymnasieelever, så jeg håber virkelig, I vil kreere en lignende konkurrence igen på gymnasiet. Det har litteraturen brug for, og det har eleverne også, så de opdager, at det ikke kun er gamle afdøde mænd og kvinder som Blixen og Blicher, der skriver.«

Inger Brøgger: - Selv tror jeg, konkurrencen gavner eleverne på mange måder: de arbejder seriøst med selve det at skrive, og med at skrive kreativt - og de finder det overkommeligt, men ikke nødvendigvis let, fordi det kun er 100 ord. Det, at de selv har skabt litteratur, får dem til at se med nye og skarpere øjne på den litteratur, de læser i undervisningen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk