23. januar 2021
Christian Kronow skiftede for et år siden de 70 trange kvadratmeter på Vesterbro i København ud med frisk luft og højt til loftet. Nu bor han med konen Kira og deres lille datter Hannah på en idyllisk ejendom på Tunbjerg ved Kærby. Her har de et par hektar med egen lille sø og plads til får, geder og fritgående høns.
gallery icon

Se billedserie

Christian Kronow skiftede for et år siden de 70 trange kvadratmeter på Vesterbro i København ud med frisk luft og højt til loftet. Nu bor han med konen Kira og deres lille datter Hannah på en idyllisk ejendom på Tunbjerg ved Kærby. Her har de et par hektar med egen lille sø og plads til får, geder og fritgående høns.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasielærer springer ud som forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasielærer springer ud som forfatter
Kalundborg - 15. april 2018 kl. 07:39
Af Søren Kloster Sørensen

Til daglig er 30-årige Christian Kronow gymnasielærer på Høng Gymnasium, hvor han underviser i dansk og mediefag, men lige om lidt kan han tilføje endnu en titel på visitkortet.

På mandag springer han nemlig ud som forfatter, når hans første roman Blodets Bånd udkommer på forlaget Mellemgaard. Bogen er en fantasy-fotælling med strejf af mytologisk horror, som tager fat i de danske myter om helte og sagnfigurer. Bogen formidler eksempelvis Beowulf-kvadet og ridderfortællingerne om Holger Danske på en mere tilgængelig måde.

- Jeg formidler de gamle fortællinger til et fantasy-interesseret publikum og gør det lidt mere farverigt. Efter min mening er vores danske litteraturarv helt vild, og tanken er, at man skal kunne læse bogen og få en større forståelse for de store tekster og heltekvad, siger Christian Kronow.

Fortællingen tager udspring i vores egen kendte nutidsverden, hvor den 13-årige dreng Saxo er skoletræt og bor med sin far. Saxo har aldrig kendt sin mor, og han har altid fået at vide, at hun døde, da han blev født.

Det viser sig imidlertid, at Saxos mor var blodmagiker i et parallelt univers, hvor hun havde evnerne til at vække figurerne fra de gamle sagn til live og holde den parallelle verden fri fra monstre. Nu holdes Saxo skjult i vores verden for at skåne ham fra den onde og frygtindgydende magiker Brage, der har til hensigt at lægge verden øde ved at vække historiens værste monstre, De Blodbundne.

Selvom det kan koste ham livet, er Saxo nødt til at træde i karakter og forsøge at stoppe den onde Brage, som eller vil indhylle verden i kaos.

I Christian Kronows øjne er der et behov for mere fantasy i Danmark, som tager udgangspunkt i vores egen historie.

- Intet ondt om Harry Potter, men hvorfor ikke pille lidt i vores egen navleuld? Den kan virkelig noget. De her fortællinger har holdt i over 1000 år, så der må jo være noget eviggyldigt over dem. Vi må ikke snyde os selv for at gå på opdagelse i vores eget sprog, historie og litteratur, for der er simpelthen så meget guld at hente. Mit sigte er at få folk til at få øjnene op for de gamle myter, siger Christian Kronow.

Læs mere om den nye bog og forfatterens tanker bag den i Nordvestnyt

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk