20. oktober 2020
Gruppen af unge, som politiet holder ekstra øje med, har i længere tid stået bag en lang række utryghedsskabende aktiviteter - lige fra mindre forhold til knivstikkeri som i Kordilgade den 29. oktober, hvor en 26-årig somalier blev såret livsfarligt. Foto: Presse-fotos.dk
Gruppen af unge, som politiet holder ekstra øje med, har i længere tid stået bag en lang række utryghedsskabende aktiviteter - lige fra mindre forhold til knivstikkeri som i Kordilgade den 29. oktober, hvor en 26-årig somalier blev såret livsfarligt. Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gruppe af unge har politiet i hælene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gruppe af unge har politiet i hælene
Opdateret 23. september 2020 kl. 14:33
Kalundborg - 23. september 2020 kl. 12:31
Af Ulrik Reimann

En gruppe af unge i Kalundborg har i længere tid stået bag en hel masse utryghedsskabende aktivieter - lige fra tilråb med ukvemsord, hensynsløs kørsel med både to- og firehjulede køretøjer over hærværk og truende adfærd rettet mod tilfældige til mere alvorlige ting som knivstikkeriet i Kordilgade 29. oktober, hvor en 22-årig somalier fra Kalundborg nu sidder varetægtsfængslet for drabsforsøg på en 26-årig landsmand.

arrow Læs også: Brand i container

Hele det brogede sagskompleks har Midt- og Vestsjællands Politi nu taget fat i med en målrettet indsats, der både involverer mere uniformeret politi i byen og også flere civilklædte politifolk i biler, som der ikke står »politi« på.

Det oplyser Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, som ikke nævner gruppens etnicitet.

Men han vil ikke afvise Nordvestnyts oplysninger om, at det drejer sig om en gruppe unge på op til 20 personer, der er blandet etnisk med en del somaliere, andre af arabisk oprindelse og nogle etnisk danske også. Aldersmæssigt spænder gruppen fra teenagere til unge mænd midt i 20'erne.

- Vi har tre spor i indsatsen. Det er en forebyggende indsats, hvor kommunen og SSP kommer med ind over. Så er der det rent straffemæssige. Og der er også fokus på den hensynsløse kørsel, som byens øvrige borgere ikke kan være tjent med. Det er helt uacceptabelt, at en gruppe af unge hærger byen, slår Martin Bjerregaard fast, og han tilføjer, at politiet har brug for informationer fra borgere for at komme til bunds i og få ryddet op i sagen.

Nordvestnyt har talt med en kilde, der kender nogle af de problemskabende unge, hvoraf flere kommer fra Klosterparkvej. Han fortæller, at de typisk kommer fra familier, hvor forældrene ikke ved, at deres drenge render rundt og laver alt muligt farligt og ulovligt.

Og nogle af forældrene har måske givet op, siger kilden og tilføjer, at man sagtens kan tale fornuftigt med de unge, når de er alene eller to sammen. Men når de er flere, er der ikke mulighed for at trænge igennem, siger kilden, der ønsker at være anonym.

Gruppen af unge mistænkes også for at stå bag en række påsatte brande med tændvæsker og bildæk og affaldscontainere. Dem har der været tre af inden for kort tid - senest i aftes på Klosterparkvej, hvor der kom en anmeldelse klokken 22.19

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer forældre, beboere, boligbestyrelse og andre foreninger i byen til at gå ind i kampen og medvirke til at bremse de unges unoder i fritiden, fortæller Martin Bjerregaard.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk