20. september 2020
MatematikFessor har opgaver rettet mod alle folkeskolens klassetrin, og opgaverne udskiftes løbende hver uge. Foto: Søren Kloster Sørensen
gallery icon

Se billedserie

MatematikFessor har opgaver rettet mod alle folkeskolens klassetrin, og opgaverne udskiftes løbende hver uge. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grublerier med Fessor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grublerier med Fessor
Kalundborg - 14. juni 2018 kl. 15:27
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en prominent herre, som torsdag eftermiddag gæstede Svebølle Skole.

4. klasse fik nemlig fornøjelsen af matematikprofessoren Fessor, som de kender fra onlineundervisningsportalen MatematikFessor. Den bruger eleverne både i undervisningen og derhjemme.

Den 102-årige professor sendte børnene ud på sit interaktive Fessorløb i skolegården, hvor de skulle løbe rundt til poster og ved hjælp af deres smartphones scanne QR-koder og på den måde løse opgaverne i små grupper. Og der var både point at hente for rigtige svar og grubleløsningernes hurtighed.

- Det er mere kreative opgaver, hvor de skal tænke sig godt om og hjælpe hinanden, og det er knap så facitorienteret, som det mange kender fra de gammeldags matematikbøger. Med Fessorløbet er det både hyggeligt, sjovt og motiverende at regne, og samtidig skaber posterne bevægelse i undervisningen, siger Amanda Rask fra EduLab, som står for undervisningsportalen.

Hun var ligesom Fessor rundt for at hjælpe børnene, hvis de kørte fast i nogle af posterne.

Det var ikke tilfældet for Lucas Graulund og Marco Jensen. Ret hurtigt havde de nemlig løst alle 15 poster, og var rykket videre mod opgaverne på 5. klassesniveau.

- Vi lærer rigtig meget af Fessor, og det er sjovt, han er kommet ud til os, siger Lucas Graulund, der bakkes op af sin holdkammerat.

- Ja, det er meget sjovere end at sidde inde i klassen, siger Marco Jensen.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk