3. august 2021
Tobias har alvorlige hjerterytmeforstyrrelser, og før han spillede golf, havde han næsten ikke været udenfor i et år,. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Tobias har alvorlige hjerterytmeforstyrrelser, og før han spillede golf, havde han næsten ikke været udenfor i et år,. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Golfen fik 16-årige Tobias udenfor for første gang i et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Golfen fik 16-årige Tobias udenfor for første gang i et år
Kalundborg - 24. juni 2021 kl. 19:00
Af Aske Hald Knudstrup

Smilet var et af den slags, der indprenter sig i hukommelsen.

Da 16-årige Tobias fra Kalundborg sad i golfvognen med sin mor som caddy, lignede han en, der lige havde vundet US Open.

Tobias lider af alvorlige hjerterytmeforstyrrelser, som gør det virkelig svært at dyrke motion, endsige komme op ad sofaen.

Men de seneste fire torsdage har han alligevel været ude og spille golf i Kalundborg Golfklub.

- Det har været fantastisk. Fuldstændig ubeskriveligt, siger han, og laver endnu et af de mindeværdige smil, inden ham og hans mor kørte op for at putte nogle bolde.

Tobias har spillet golf som led i et landsdækkende samarbejde mellem Dansk Golf Union og en række organisationer i et særligt golfforløb for personer med en kronisk sygdom.

Forløbet har været hver torsdag i juni, og Kalundborg Golfklub har haft 16-18 stykker ude hver gang, fortæller klubmanager Thomas Andersen.

- Det har været så stor en succes, at vi prøver at gøre det igen til august eller september, siger han.

Ved torsdagens afslutning var Peter Jacobsen (DF), fmd. for social- og sundhedsudvalget, og Hans Munk (R), fmd. for kultur- og fritidsudvalget, også til stede.

- Det er fantastisk, at Dansk Golf Union tager initiativer som disse, hvor folk kommer ud og får motion og noget socialt, som de måske ellers ikke ville få, siger Hans Munk.

Ifølge den projektansvarlige i Kalundborg Golfklub, Jette Sørensen, har det været en stor succes.

- Når man spiller golf, lægger man jo ikke mærke til, at man faktisk får bevæget sig meget. Det har samtidig fået folk fra mange forskellige steder til at prøve at spille golf, siger Jette Sørensen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk