21. september 2021
Træerne man kan blive begravet under er omkring 90 år gamle, ifølge godsejer Anders Møller, Kattrup Gods. Foto: Per Christensen
Træerne man kan blive begravet under er omkring 90 år gamle, ifølge godsejer Anders Møller, Kattrup Gods. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godsejer vil etablere skovbegravelsesplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Godsejer vil etablere skovbegravelsesplads
Kalundborg - 04. marts 2020 kl. 12:28
Af Martin Stokkebro Moestrup

Få dine jordiske rester lagt i en urne og begravet ude i skoven under et 90 år gammelt bøgetræ. Det kan blive en mulighed, hvis Kattrup Gods opnår tilladelse til det.

arrow Læs også: De første er nu begravet i skoven

- Jeg blev kontaktet med ideen og syntes, det lød som en rigtig god mulighed for at blive begravet i skoven. Der er mange, der gerne vil nyde naturen og ligge ved en flot skov, siger godsejer Anders Møller fra Kattrup Gods.

Ideen kommer fra virksomheden Skovbegravelse ApS, som godsejer Jannik Ahlefeldt-Laurvig fra Stensballegaard ved Horsens står bag. Jannik Ahlefeldt-Laurvig har siden 2018 drevet skovbegravelsesplads på godset Stensballegaard, og den har vist sig populær med 49 urnenedsættelser og reservationer på yderligere cirka 150.

- Indtil videre har askespredning til søs stort set været det eneste alternativ til kirkegårdene. Men mange har behov for et fysisk sted at tage hen og mindes de afdøde, så der har manglet et alternativ under ordnede forhold, siger han.

To tredjedele af dem, der er begravet på Stensballegaard, var medlemmer af folkekirken. Den sidste tredjedel var ikke, og det er netop en af pointerne med en skovbegravelsesplads: at der er plads til alle.

- Det er ret unaturligt at blive begravet på en kirkegård, hvis man ikke er medlem af folkekirken, siger Jannik Ahlefeldt-Laurvig.

Medlemmerne af teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune skal i morgen tage stilling til, om de vil sende Kattrup Gods' ansøgning videre til behandling ved Kirkeministeriet.

Godkendes skovbegravelsespladsen endeligt, kommer den til at ligge i bøgeskoven midt imellem Halleby­ore og Skarresø, lige nord for Ellehusvej.

arrow Udvalg siger ja til begravelser i skoven
06. marts 2020 kl. 19:11 Opdateret: kl. 13:51
arrow Begravet under bøgen
04. marts 2020 kl. 12:29 Opdateret: kl. 11:01
arrow Heino Hahn bekymret for skovbegravelser: Tænk på spejderne
03. marts 2020 kl. 08:41 Opdateret: kl. 18:52
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk