20. november 2018
Borgmester Martin Damm: - Børsens eksempel med priser på landbrugsjord og byzonejord til en havneudvidelse holder ikke. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Martin Damm: - Børsens eksempel med priser på landbrugsjord og byzonejord til en havneudvidelse holder ikke. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godsejer scorer kvart milliard på havneudvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godsejer scorer kvart milliard på havneudvidelse
Kalundborg - 13. november 2017 kl. 12:04
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var ikke offentligt, at lejeaftalen mellem Kalundborg Havn og Lerchenborg Gods om jorden til Ny Vesthavn vil indbringe 253 millioner kroner til Lerchenborg Gods, der i 99 år lejer jord ud til Ny Vesthavn vest for Asnæsværket ved Kalundborg Fjord.

Nu er lukkede dokumenter om aftalen lækket til pressen, men Dagbladet Børsens omtale af aftalen får ikke sagens parter i Kalundborg til at ryste på hænderne.

- Børsen skriver om priser for landbrugsjord, som ikke er relevant her, da jord til havneformål bliver til byzonejord, som er dyrere. Man ville altså ikke kunne ekspropriere og få det til landbrugsjord-priser. Børsen har også fundet en økonomiprofessor, der er bekymret over aftalen, siger borgmester Martin Damm (V) og tilføjer, at »sådan én kan man altid finde«.

Martin Damm understreger, at Kalundborg Havn er en bundsolid forretning, som i dag er en kvart milliard kroner værd og gældfri.

Nu er der opsving og udvides for 200 millioner, så værdien af havnen stiger til 450 millioner, og over de næste cirka 100 år vil en styrket Kalundborg Havn generere indtægter i milliardklassen, vurderer borgmesteren.

Havnedirektør Bent Rasmussen, Kalundborg Havn, ærgrer sig over, at nogen har lækket dokumenter, men han har et leje-eksempel fra den eksisterende Kalundborg Havn:

- Her har vi lejeaftaler for 8,4 millioner kroner og året, som efter samme model som Ny Vesthavn-lejeaftalen vil indbringe Kalundborg Havn 2,5 milliarder kroner over de næste 100 år, siger havnedirektøren og tilføjer, at havnen siden 2009 har skabt overskud på mellem 10,1 og 17,9 millioner kroner årligt.

Greve Christian Lerche-Lerchenborg fortæller, at han siden 2006 har haft en aftale med Kalundborg Havn om Ny Vesthavn, og nu er der en kontrakt:

- Der er gået jord nok fra Lerchenborg, og det er et princip ikke at sælge jord fra, siger Christian Lerche-Lerchenborg, som ikke har yderligere kommentarer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk