26. september 2020
Birgitte Dinesen på hjemmebane ved nytårskuren, her i selskab med gæster fra Slagelse og Røsnæs, Jens Müller, direktør i VisitVestsjælland, Mogens Anholm og Troels Birk Kristoffersen, Røsnæs Udvikling og Beboerforening, samt Carl Trock, erhvervsmand og vinproducent på Røsnæs. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Birgitte Dinesen på hjemmebane ved nytårskuren, her i selskab med gæster fra Slagelse og Røsnæs, Jens Müller, direktør i VisitVestsjælland, Mogens Anholm og Troels Birk Kristoffersen, Røsnæs Udvikling og Beboerforening, samt Carl Trock, erhvervsmand og vinproducent på Røsnæs. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gods investerer millioner i hotellet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gods investerer millioner i hotellet
Kalundborg - 11. januar 2019 kl. 11:24
Af Bjarne Robdrup

Kragerup Gods investerer millioner i udbygning af hoteldriften i 2019. Samtidig lancerer Kragerup Danmarks første store bounce-bane, der skal sidestilles med godsets berømte go high-anlæg. Bounce er et trambolin-anlæg, der er lige så udfordrende som go high i træerne - men ikke i de samme højder.

- Bortset fra et mindre, legeplads-lignende anlæg er der ikke tilsvarende i Danmark. Det er 10 år siden, vi byggede go high i parken, og vi er siden blevet copypastet (kopieret) 25 steder i landet. Vi kan ikke leve af at kopiere de andre, så vi bliver nødt til at opfinde noget nyt, sagde godsejer Birgitte Dinesen i sin tale til godsets nytårskur, der foran et meget talstærkt antal gæster blev afviklet i hovedbygningen.

Inspirationen til bounce har Birgitte Dinesen hentet i Storbritannien, hvor ideen til banerne er skabt, og hvor antallet af trambolinanlæg vokser med stor hastighed.

Kragerup Gods bygger ud med 15 nye værelser i 2019:

- Skal man være et rigtigt hotel, skal man have 60 værelser. Det siger statistikkerne, selvom vi foretrækker at være et mindre hotel- og konferencecenter, der hele tiden har blik for evnen til fornyelse, i modsætning til mastodonter, der prøver at hvile i sig selv. Og måske dør en stille død af samme grund. Konferencencentret har i dag fire stjerner. Nu skal vi løfte hotellet derop også. Og det lykkkes, sagde Birgitte Dinesen i en på én gang informativ og underholdende nytårstale, der først og fremmest så fremad for godset, der i dag har 70 ansatte på lønningslisten.

Underfundig er fortællingen om, at Kragerup - med sine 1200 ha - er »spredt ud over« tre kommuner, Kalundborg (600 ha), Slagelse (300 ha) og Sorø (300):

- Det glæder mig, at kommunegrænserne er blevet mere utydelige med årene. Jeg har altid haft »et ben i hver lejr« og er altid blevet ked af det, når jeg er blevet mødt med et blik, »du hører ikke til her«. For vores gæster og turister kender ikke til kommunegrænser. Vi skal i stedet stå sammen om det netværk i de tre kommuner, vi er en del af, og jeg vil fortsat kæmpe for at udviske kommunegrænserne. Man kan som bekendt kun have ét cvr-nummer, og det har vi så placeret i Kalundborg Kommune, men jeg håber, at vi i år bliver platform for at være vært for nye netværksforaer på tværs af alle tre kommuner.

Birgitte Dinesen, kammerdame, der har haft sin første officielle opgave for kongehuset i 2018, hvor hun tog imod ambassadører, sagde også, at Kragerup i år søger nye, økologiske veje under budskabet Kragerup Go Green:

- Vi har en gård, der ligger i Slagelse Kommune, som vi er i gang med at udmatrikulere. Her skal vi producere proteinafgrøder, sagde hun.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk